Haberler

Bursa derelerine 9 bin adet alabalık bırakıldı

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa'nın İznik ve İnegöl ilçelerinde bulunan derelere 9 bin adet yavru alabalık salımı yapıldı. Aşırı avlanma sonucu tehlike altına giren doğal alabalıkların çoğaltılması amacıyla her yıl yaklaşık 10 bin adet salım yapılacak.

Bursa derelerine 9 bin adet alabalık bırakıldı

BURSA Bursa'nın derelerine 9 bin adet alabalık salımı yapıldı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında İznik ve İnegöl ilçelerinde bulunan derelere toplam 9 bin adet yavru alabalık salımı yapıldı. Bursa Şube Müdürü Beytullah Rehber, Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu Şefi Tarık Beşiktaş ve İznik Şefi Hilal Yıldız tarafından yapılan salıma köy muhtarları ve doğasever vatandaşlar da katıldı.

Bursa Şube Müdürü Beytullah Rehber, "Aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren doğal (kırmızı benekli) alabalıkların çoğaltılması maksadıyla üretimi yapılan yavru alabalıkların her yıl gelişimi izlenerek popülasyonu artırmak için 10 bin adete yakın salım yapılacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarım ve Orman Bakanlığı İnegöl Bursa İznik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title