Haberler

Bursa'da Yeni Adli Yıl Açılışı

Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Dalgalı: "Haksızlık bahçesinde yetişen dikenlerin milletin başına bela olmaması ancak adalet ile mümkündür"

Bursa'da 2013-2014 adli yıl, düzenlenen törenle başladı.

Adalet Sarayı bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Dalgalı, Adli Yargı Adalet Komisyonu üyesi Mustafa Öztürk, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan ve Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Dalgalı, burada yaptığı konuşmada, suçluların ülke ve sınır tanımadığı, iş yükünün günden güne ağırlaştığı, çekişmenin bu denli girift olduğu bir ortamda adalet yükünü yüreğinde ve vicdanında taşıyanlara kolaylıklar dilediğini bildirdi.

Adaletin olmadığı yerde haksızlık olduğunu belirten Dalgalı, Mevlana'nın "Dikene su vermek zulümdür" sözünü hatırlatarak, "Haksızlık bahçesinde yetişen dikenlerin milletin başına bela olmaması ancak adalet ile mümkündür. Bu sebeple adalet yeterince hızlı, tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır. Kısacası adalet, derde derman olmak, hakkı tutup ayağa kaldırmak zorundadır" diye konuştu.

Öztürk ise yeni mahkemelerin kurulması, personel sayısının artırılması, adliyeye gelmeyecek kadar önemsiz işlerin adliyeye gelmeden halledilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda gündemde olan anayasa çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Yeni adli yılda, hukukun üstünlüğünü esas alan, özgürlükler genişleten tüm toplum katmanlarınca benimsenen yeni bir anayasaya kavuşmayı diliyoruz. Birkaç yıl içinde adaletin saygınlığına ve onuruna yaraşır yeni binamızda kaliteli adalet hizmeti verebilmeyi umut ediyoruz."

Törene, Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak, hakim, savcı ve çok sayıda avukat katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öztürk Ekrem Demiröz Turan Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title