Haberler

Bursa'da Ulviye Matlı Fen Lisesi Açıldı

Güncelleme:

Bursa´nın Karacabey ilçesinde Matlı ailesi tarafından yaptırılan Ulviye Matlı Fen Lisesi törenle açıldı.

Bursa´nın Karacabey ilçesinde Ulviye Matlı Fen Lisesi törenle açıldı. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Karacabey ilçesinde yaptırılan Ulviye Matlı Fen Lisesi´nin açılışında, çocuklar ve gençlerin, ülkenin geleceği açısından nitelikli eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Okullarda 870 bin öğretmenin görev yaptığını ve bunların 400 bininin son 10 yıl içinde göreve başladığını ifade eden Arınç, 550 bin derslikte eğitim hizmeti verildiğini anlattı. Eğitimde 60-70 kişilik sınıfların geride kaldığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Şimdi ideal sayıyı, 24-26 civarında düşünüyoruz. 30 kişilik sınıflarımız da var maalesef. Bunun biraz daha üstünde, bazı bölgelerde daha yüksek olanları da var. Ama yüzde 70´i, 30´a kadar indi. Devletin bütçesine ne kadar imkan koyarsanız koyun, böyle bir nüfusu, üniversiteleri de hesaba katarsanız, neredeyse 20 milyona yaklaşan bir eğitim çağındaki nüfusu, bütçe ödenekleriyle tatmin etmek ve eğitime hazırlamak mümkün değil. O yüzden hayırseverlerimizin, iş adamlarımızın, bu konuda gayret gösteren insanlarımızın desteklerine ihtiyaç var."

Arınç, Bursa´ya bu anlamda 325 milyon liralık katkı yapıldığını, devlet bütçesine ihtiyaç göstermeden yurttaşların destek olduğunu belirterek, eğitime destek verenlere teşekkür etti.

Eğitim hayatında yeni bir döneme girildiğini vurgulayan Arınç, "4+4+4´lük, yani 12 yıllık mecburi eğitim. Buna kesintisiz diyemiyoruz, eski sistemden farklı. Yönlendirmeli, kademeli bir eğitim sistemi önümüze geldi. Ama eşitsizlikler ve ayrımcılıklar kalktı. Hangi lisenin mezunu olursa olsun, hiçbir kısıtlama olmadan istedikleri fakültelere girebilecekler. Türkiye´de son yıllarda sıkıntıları çekilen pek çok ayrımcılığı bu şekilde ortadan kaldırmak, öğrencilerimizi eşit bir noktada yarıştırmak, elbette bizim için çok daha güzel sonuç oldu" diye konuştu. Arınç, okulu yaptıran Matlı ailesine teşekkür etti.

Törende konuşan Vali Karaloğlu, "Matlı ailesi, Karacabey'de, bu topraklarda kazandığını tekrar bu topraklara vermenin, iş olarak, aş olarak, eğitime katkı olarak vermenin haklı gururunu yaşıyor" dedi.

Matlı ailesinin yaptırdığı bu okulun ilk olmadığını belirten Vali Karaloğlu, "Biliyorsunuz daha önce matlı ailesinin büyüğü rahmetli Ömer Matlı'nın adına İlköğretim Okulu yaparak Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışlamıştı. Bugün ise rahmetli annelerinin adına bir Fen Lisesi kazandırılmış oldu, hem de 24 derslik, son derece kaliteli özel mimari ile inşa edilmiş ve kalite noktasında hiçbir şeyden kaçınılmadan inşa edilmiş güzel bir okulu bugün Milli Eğitimimizin emrine, Karacabeyli ve Bursalı gençlerimizin emrine veriyorlar. Ben İl Valisi olarak, Karacabey halkı adına, Bursa halkı adına Matlı ailesine teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Az önce ifade ettiğim gibi okulumuz 24 derslikli olarak inşa edildi, inşallah bu okuldan öncelikle kendilerine ve ailelerine, ülkelerine, milletlerine, Karacabey'e, Bursa'ya hayırlı nesiller yetişir, hayırlı gençler yetişir diye temenni ediyorum, tekrar Matlı ailesini kutluyorum" dedi.

Karacabey'e Fen Lisesi kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Milletvekili Önder Matlı, "2 Yıl önce temelini attığımız Ulviye Matlı Fen Lisesini bugün açıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ülke olarak Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunun da ancak eğitimle mümkün olacağını düşünüyoruz. Kişi başı 6,5 yıl olan ortalama öğretim süresini daha yukarılara yükseltmeye çalışıyoruz. Bu konuda devlet millet işbirliği ile yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. 2023 Hedeflerini bu okullarda yetişen gençlerimizle yakalayacağız" dedi.

Bursa Ticaret Borsası (BTO) Başkanı Özer Matlı, "İş adamı olarak her zaman iyi eğitimli insanlarla işlerimizin iyi yere geleceğini gördük. Her şeyin başında iyi eğitimli insan gelir. Bizler de her zaman toplumla birlikte yaşamayı öğrendiğimiz için bugüne kadar yaptıklarımızla bu çizginin dışına çıkmamak için çalıştık. Yeni eğitim kurumunun ilçeye hayırlı olmasını diliyorum. Bizler topluma karşı borcumuzu ödemeye çalışıyoruz" dedi.

Bursa'nın hayırseverler konusunda çok şanslı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Türk milli eğitimi olarak hedefimiz ilgi, istidat ve kabiliyetler yönüyle her çocuğumuzu milli ahlak ve etik kurallarına uygun olarak yetiştirmek, ayrıca bir üst öğrenime hazırlamaktır. Bunun içinde kaliteli okullara ve donanıma ihtiyacımız var. Bu konuda Bursa'da yapılan çalışmalar büyük bir ivme kazanmış, devlet millet işbirliğiyle yapılan eğitim yatırımlarıyla kalabalık sınıflar yerine öğrencilerimizin rahat edebilecekleri kaliteli mekanlar oluşmuştur. Bu mekanların oluşumunda başta hayırseverlerimiz olmak katkı sağlayan herkese eğitim camiamız olarak teşekkür ediyoruz. Ayrıca Fen Lisemizi eğitimin hizmetine kazandıran Matlı ailesine de teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindeki protokol kurdele keserek okul açılışını yaptılar. Açılışta ayrıca Matlı ailesine eğitime verdikleri katkıdan dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Atilla Gülsar Bülent Arınç Karacabey Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title