Haberler

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu

Bursa'da Sahte, Çalıntı, Karşılıksız ve İkiz Çeklerle Piyasadan Gıda, Otomotiv ve Tekstil Malzemelerinin Satın Aldıkları Öne Sürülen 12 Kişilik Şebeke Üyeleri İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri Tarafından Düzenlenen Operasyon Sonucu Gözaltına Alındı.

BURSA'da sahte, çalıntı, karşılıksız ve ikiz çeklerle piyasadan gıda, otomotiv ve tekstil malzemelerinin satın aldıkları öne sürülen 12 kişilik şebeke üyeleri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi ve Yıldırım İnegöl, Karacabey, Yenişehir ilçeleri ile İstanbul ve Kütahya'da resmi belgede sahtecilik, piyasaya sahte, ikiz, çalıntı ve karşılıksız çek sürerek nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştığı öne sürülen 12 kişinin ismi Bursa Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından belirlendi.

Piyasayı yaklaşık 3 milyon TL dolandırdıkları tespit edilen Hasan Sönmez (45) Hasan Toroslar (55) , Kadir Zengin (33), Ahmet Cin (42), İbrahim Acar (44), Yavuz Sakar (60), Rahim Karal (59), Canip Gürhan (47), Nihat Reçber (31), Celal Oruç (45), Oya Akın (33) ve Ahmet Sozik (33) dün düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 14 adet tabanca fişeği,14 kişiye ait 33 bin 500 TL değerinde tanzim edilmiş senet, çek ve senet ile 38 kişiye ait kimlik fotokopileri, boş çek koçanları, tahsilat makbuzları, vekaletname, sahte okuryazarlık belgesi, çıraklık sertifikası ve başarı belgesi ele geçirildi.

Jandarma'da sorgulamaları tamamlanan şahıslar "Nitelikli dolandırıcılık, "resmi belgede sahtecilik", suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title