Haberler

Bursa'da Nevruz Kutlamaları

Bursa Valiliği himayesindeki tertip komitesi tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa Valiliği himayesindeki tertip komitesi tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kent Meydanı'nda toplanan onlarca vatandaş, yakılan ateşten atlayıp temsili olarak demir dövdü. Pilav ve gözleme ikramında izdiham yaşandı.

Bursa Valiliği ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle organize edilen nevruz kutlamalarına onlarca kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından tertip komitesi üyeleri Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Ardından Mehter takımı ekibiyle yürüyüşe geçen komite Kent Meydanı'nda toplandı. Mehter takımının konseriyle başlayan kutlamalar çeşitli faaliyetlerle devam etti.

İtfaiye ekipleri, yanması için benzin döktüğü odunları ateşlemeden önce protokol üyelerini uyardı. Ekipler, lodos yüzünden ateşin bir kazaya sebebiyet vermemesi için vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Yakılan ateşten ilk atlayan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, oldu. Ardından vatandaşlar da ateşten atlamak için birbirleriyle yarıştı. Nevruz ateşinden kadınların da atlamaya kalktığı görüldü.

Kutlamalar kapsamında ikram edilen Özbek pilavı ve gözleme sırasında izdiham yaşandı. Vatandaşlar pilav ve gözlemelerden alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Nevruz, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve konserlerle devam etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title