Haberler

Bursa'da Kraliçe Heyecanı

Kraliçe 2. Elizabeth'in Ziyaret Edeceği Bursa'da Geniş Güvenlik Tedbirleri Alınırken, Kraliçe'yi Görmek İsteyen Vatandaşlar Sabahın Erken Saatlerinde Orhangazi Parkı'na Gelmeye Başladı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ziyaret edeceği Bursa'da geniş güvenlik tedbirleri alınırken, Kraliçe'yi görmek isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Orhangazi Parkı'na gelmeye başladı.

Kraliçe'nin protokol üyeleri tarafından törenle karşılanacağı Orhangazi Parkı ve öğle yemeği yiyeceği Kozahan'da polis ekipleri geniş güvenlik tedbiri aldı. Eğitimli polis köpekleriyle her taraf didik didik arandı. Basın mensuplarının çantaları da "Maske" adlı köpek tarafından arandı. Üst aramaları yapılan vatandaşlar töreni takip edecekleri yere alındı. Bursa'da oturan İngiliz turistler de tören alanına geldi. Orhangazi Parkı ve Kozahan civarında bin 300 polisin görevlendirildiği öğrenildi.

İngilizce öğretmeni Caroline Walker, 17 yıldır Bursa'da olduğunu, Kraliçe'yi kendi ülkesinde hiç görmediğini, bugün ilk defa göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Funda Özensoy ve İngiliz nişanlısı Steve Chapman da Kraliçe'yi karşılamaya gelen arasında yer aldı. Kraliçe 2. Elizabeth'e Bursa ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan eşlik edecek. Gül ve Babacan GAP uçağıyla Yenişehir Havaalanı'na geldi. Kraliçe'yi taşıyan uçağın da iniş yapması beklenirken, havaalanına giren protokol araçları eğitimli polis köpekleri tarafından arandı.

Bu arada, yüksek gerilim hattına konan bir güvercin yangına sebep oldu. Direkte çıkan küçük yangın, heyecana sebep oldu.

(EY-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title