Haberler

Bursa'da Kalite Günleri Zirvesi Düzenlenecek

Güncelleme:

BTSO himayesinde, TSE Bursa İl Koordinatörlüğünce 12-16 Ocak ile 19-23 Ocak 2015'te "Kaliteli Günleri ve Kalite Zirvesi" gerçekleştirilecek.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, " Türkiye'nin ürettiklerinin ortalama kilogram fiyatı 1,68 dolar, Bursa kilogram fiyatı ise 4 dolar. Bursa'nın kilogram fiyatıyla Türkiye'nin ihracat yaptığını düşünsek, bugün 2014 sonu itibarıyla 160 milyar dolar ihracat yapan ülke, aslında 400 milyar dolara yakın ihracata tekabül eder" dedi.

Burkay, TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman ile odanın hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, iş güvenliğinin de bulunduğu ve çalışma hayatına ciddi katkıları olacağına inandıkları hayırlı bir projenin tanıtımı için bir araya geldiklerini söyledi.

TSE ile BTSO'nun birçok projeyi birlikte yürüttüğünü anımsatan Burkay, şöyle devam etti:

"Üyelerimizin dışında, çalışanlarımızla ilgili çok güzel bir eğitim programını başlatıyoruz. BTSO Akademi Projesi kapsamında, TSE ile çok güzel bir adım atıyoruz. Çok ciddi alanlar var; özellikle kalite, stres, zaman yönetimi, hep 'değişim dönüşüm' diye vurguladığımız şirketlerimizdeki ve o kurumlarda görev yapan değerli çalışanlarımızdaki değişimi, dönüşümü tetikleyecek olan iyileştirme konularında çok ciddi eğitimler verilecek. Toplamda 64 lokasyonda bu eğitimleri vereceğiz ve 70'i aşkın da eğitimimiz var."

Zirvelerde, yalın üretim modelleri, kendini arayan insan ve iletişim kazaları, toplam kalite yönetimlerinde üçüncü göz, istatistik, etkili konuşma ve diksiyon konularında uzmanların bilgi vereceğini aktaran Burkay, 2 bin 500 kişiye ulaşılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Karaman ise eğitimlerin, bölge sanayicisi için yüzde 65 indirimle yapılacağı bilgisini verdi.

"Bursa olarak hedefimiz; 7 ila 8 dolar kilogram fiyatı"

Burkay, bir soru üzerine, Bursa'daki üretimin katma değer bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkati çekti. Burkay, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ürettiklerinin ortalama kilogram fiyatı 1,68 dolar, Bursa kilogram fiyatı ise 4 dolar. Bursa'nın kilogram fiyatıyla Türkiye'nin ihracat yaptığını düşünsek, bugün 2014 sonu itibarıyla 160 milyar dolar ihracat yapan ülke, aslında 400 milyar dolara yakın ihracata tekabül eder. Şimdi Türkiye'nin hedefi 2023'te bu 4 doları yakalamak, kilogram fiyatı olarak. Diyoruz ya 'Bursa büyürse Türkiye büyür', Bursa 4 dolarken, Türkiye 1,68 dolar. Demek ki Türkiye'nin 3,5-4 dolarlara çıkması için Bursa'nın da 8 dolara çıkması lazım. Bursa olarak hedefimiz; 7 ila 8 dolar kilogram fiyatı."

Uzay havacılık, raylı sistem kümelenmeleri ve bu sektörlerin Bursa'da mevcut olan altyapıyla yerleşmesinin önemine işaret eden Burkay, bunların kentin ihracatına katkı sağlayacağını vurguladı.

"Son çeyrekteki rakam herkesin düşünmesi gereken bir rakam"

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 1,7 büyüdüğüne de değinen Burkay, ülkede uygulanan mali politikalarda "fiyat istikrarı"nın hala merkezde olduğunu belirtti. Burkay, fiyat istikrarının önemli olduğunu ancak tek enstrüman olmadığını düşündüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle Merkez Bankası, para politikalarını fiyat istikrarına göre yürütmemeli. Bir ülkenin bence en büyük itici gücü, motoru büyüme. 2013'te kamu harcamalarıyla büyüdü Türkiye, neredeyse büyümenin dörtte üçü kamu harcamalarından geldi. Bir ara Dünya Bankası da IMF de 'Kamu harcamalarına fazla yüklenmeyin' diye Türkiye'ye geliyordu, ondan sonra en son G20 toplantısında bütün ülkelere çağrıda bulundular, 'Kamu harcamalarını artırın, dünya resesyona gidiyor' dediler."Enflasyonu merkeze alan politikaların, tüketimi azalttığını, parayı sıkılaştırdığını anlatan Burkay, şu bilgileri verdi:

"Şimdi, talebi azalttıkça, içeride iç tüketimden kaynaklı büyüme neredeyse sıfıra yaklaştı. Biliyoruz ki Türkiye 9, 10'larda büyüdüğü dönemlerde, büyümenin yüzde 50'si iç dinamiklerden geliyordu. Şimdi bakıyoruz, sanki sene sonu yüzde 3'ün altına düşecek gibi büyüme ki 'yüzde 3,3'ü yakalarız' diyorduk. Şimdi bu son çeyrekteki rakam herkesin düşünmesi gereken bir rakam. Yani iç dinamikleri bizim hareketlendirmemiz, içeride tüketimi artırmamız lazım. Şu an sanayi üretiminde de sıkıntılar var."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Karaman İbrahim Burkay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title