Haberler

Bursa'da İpek Böcekçiliği Yeniden Canlanıyor

İpeğiyle meşhur Bursa'da damızlık ipek böceği üretimi yapılan üç köyden biri olan İnegöl'e bağlı İhsaniye köyüne bin dut fidanı dikildi.

İpeğiyle meşhur Bursa'da damızlık ipek böceği üretimi yapılan üç köyden biri olan İnegöl'e bağlı İhsaniye köyüne bin dut fidanı dikildi. Köyde yok olmaya yüz tutan ipek böcekçiliği yeniden canlanıyor.

Bursa'da bu yılın 'ipek yılı' ilan edilmesinin ardından İnegöl Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ile İhsaniye köyündeki vatandaşlara dut fidanı dağıtıldı. Köy tüzel kişiliğinin yararlanacağı 10 dekarlık alana ipek böceği üretimi için dut fidanı dikildi. Dikilen fidanların 3 yıl içinde büyüyerek malsul vereceği bildirildi. Şu an itibari ile 50 haneden 10 hanenin ipek böcekçiliği yaptığı İhsaniye köyünde bu işi yapan kişilerin her birinin mevcut bahçelerinden haziran ayında 4 bin liraya yakın gelir elde edeceği bildirildi.

Fidanı dikiminde bir konuşma yapan Koza Birlik Denetim Kurulu Üyesi Durmuş Yılmaz, "Geçen sene yapılan festival köylüleri teşvik etti. Bu sene üretimde yüzde 30 artış oldu. Hedefimiz İhsaniye köyünün eski haline gelmesidir. 50 hane bulunan köyümüzde 10 hane bu işi yapıyor. Bizler bütün köylünün bu işle ilgilenmesini istiyoruz. Türkiye'de damızlık ipek böceği besleyen örnek köy İhsaniye'dir. Bunun dışında üç köy daha var, ama İhsaniye köyü bu konuda örnek bir köy. Alım garantisi olan bir ürün yetiştiriliyor. Hiç bir üründe yetiştiricinin kısa sürede bu kadar para kazanması mümkün değil. Şu an dikilen bu fidanlar, üç sene sonra mahsul vermeye başlayacak" dedi.

Fidan dikimine Kaymakam Aziz İnci ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhsaniye İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title