Haberler

Bursa'da "Huzurevi Gençlik Korusu" Kuruldu

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından kurulan 'Huzurevi Gençlik Korosu'nda yaşlılar hem müzik eğitimi alıyor, hem de gönüllerince eğleniyor.
Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve...

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından kurulan 'Huzurevi Gençlik Korosu'nda yaşlılar hem müzik eğitimi alıyor, hem de gönüllerince eğleniyor.

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği işbirliğiyle geçen yıl eğitim vermeye başlayan Müzik Akademisi, bünyesine bir yenilik daha katıldı. Bursa'da yaşayan dezavantajlı 9-17 yaş arasındaki engelliler ve roman grubu çocukların eğitildiği akademi bünyesinde, bu sezon 70- 90 yaş arasında huzurevinde yaşayan yaşlılardan oluşan bir koro oluşturuldu. "Huzurevi Gençlik Korosu" denilen grup haftanın 1 günü Yıldırım Belediyesi otobüsleri Müzik Akademisine katılmaya başladı. Yaklaşık 15 huzurevi sakininin katıldığı eğitimlerde renkli görüntüler oluşuyor. Ellerine aldıkları darbuka ve kanunlarla şarkılar söyleyen huzurevi sakinleri, kendilerini ziyarete gelen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e 'Ada sahillerinde' şarkısını söyledi. Dolu dolu geçen eğitimlerde huzurevi sakinleri, söyledikleri şarkılarla moral topladı.

Huzurevi sakinlerinden Ayşe Yılmaz, "Huzurevi adına belediyemize teşekkür ediyoruz. 3-4 senedir böyle bir kursumuz yoktu. Müzikle stres atıyoruz" dedi.

"HEM OYNUYOR, HEM EĞLENİYORUZ"

Kanun çalarak eğitimlere renk katan Bayram Kabandere, "Müzik yapıyoruz. Yaşlılık günlerimizi değerlendirmeye çalışıyoruz. Güncel şarkılar ve türküler söylüyoruz. Sonunda da oynuyoruz" şeklinde konuştu

Eğitmen Filiz Palabıyık ise, yaşlıların burada ağırlıklı olarak Türk sanat müziği ve türküler söyediğini anlattı. Palabıyık, eğitimler bittikten sonra önümüzdeki ocak ya da şubat ayında Merinos AKKM'de büyük bir konser vereceklerini bildirdi.

Müzik Akademisi'nde 450 öğrenci bulunduğunu kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İkinci Bahar Gençlik Korosu'nun akademiye renk kattığına dikkat çekerek, "Onlarla birlikte mutlu oluyoruz. Müzik enstrümanları çalmasını öğreneceğiz. Daha sonra onları ikamet etiği yerlere taşıyacağız. Bunlarla gurur duyuyoruz. Huzurevinde yaşayan 70-90 yaş arasındaki yaşlılarımızdan oluşan ve adına da Huzurevi Gençlik Korosu verdiğimiz grubumuz çalışmalarına başladı. Yaşlılarımızı belediye otobüsleri ile alacağız. Müzik akademimiz her geçen gün büyüyor" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title