Haberler

Ezan sesi duyamayan mahalleliden ilginç çözüm! Caminin minaresini yüksek bir binanın çatısına yaptılar

Güncelleme:

Bursa'da, yüksek binaların arasında kalması sebebiyle Mevlana Camisi'nde okunan ezan, mahallede yeterince duyulmayınca, caminin minaresi yıkılarak yüksek bir binanın çatısına yeni minare yapıldı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yeşilyayla Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camisi'nin 1989 yılında yapımına başlandı. Yaklaşık 3 yıl süren inşaat çalışmalarının ardından cami, 1992 yılında hizmet vermeye başladı. Gittikçe artan nüfus ve yeni yapılaşmalar ile birlikte cami yüksek binaların arasında kaldı. Minaresi binalardan daha alçakta kalan camiden ezan okunduğu sırada mahallenin tamamına sesin gitmemesi ve şehre yabancı olan insanların cadde üzerinden geçerken caminin minaresini görememesi üzerine cami yönetimi harekete geçti. Mevcut minare yıkılarak, caminin karşısındaki Kur'an Kursu binasının çatısına yapıldı.

Bursa'da, ezan sesi duyulmayınca caminin minaresini yüksek binanın çatısına yaptılar

"CADDEDEN GEÇENLER DE MİNAREYİ GÖREMİYORDU"

Görenlerin ilk etapta şaşkınlık yaşadığını belirten Mevlana Cami imamı Cemil Sancar, "Camimizin yapımına 1989 yılında başlandı. 2-3 yıl içerisinde yapımı bitti. Mahalle kalabalık olunca kıblenin sağ tarafına doğru camiye yeni bir ekleme yaptık. Şu anda alt ve üst kısmı cemaatimize yetmektedir. Camimiz büyük, yüksek binaların arasında kalmış durumda. Mahallenin içinde kalmış, caddeden görünmüyor. Ses sistemi de mahallemize yeterince ulaşmıyordu. Camimiz ilk yapıldığında yan tarafında minaresi vardı. Daha sonra bu sebeplerden dolayı bu minareyi Kur'an kursumuzun üstüne aldık. Minare yüksekte kalınca ses sistemini daha da güçlendirdik ve mahallemizin her tarafına ses gitmeye başladı. Amacımız, ses sisteminin sesten dolayı az olması ve dışarıdan herhangi bir yerden caminin görünmemesiydi. Şimdi cadde üzerinde minareyi gören, caminin burada olduğunu anlıyor ve buraya geliyor. Görenler ilk etapta şaşırıyor ama sebebini söyledikten sonra olumlu bir şekilde karşılıyorlar. Yeni bir projemiz var. Eski minarenin olduğu yere, yeniden yapılması gündemde. Bunları istişare ederek ne zaman ve nasıl yapılması gerektiğini kararlaştıracağız" dedi.

Bursa'da, ezan sesi duyulmayınca caminin minaresini yüksek binanın çatısına yaptılar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyayla Yıldırım Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (21)

İlginç:

Minareyi binanın üstüne yapacağınıza hoparlörleri binanın üzerine taksaydınız ya. Değişik kafalar :)

19
3
yanıtYanıtla
Veysi:

Müslüman aklı

yanıt1
yanıt0
Gultepeli Bjk:

Yorumçokk ezansusmazz bayrakkinmez vatannbölünmezz şehitlerrölmezz

8
3
yanıtYanıtla
DELİDİR AMA!:

Allah akıl versin .

9
1
yanıtYanıtla
SOLMAZ:

Cami daha önceden varsa müslüman belediye başkanları uyumuş mu ki arada hapsedilmiş bir cami nasıl plan anlamak mümkün değil. Şayet cami sonradan yapıldıysa hiç mi akılları çalışmamış aynı zevatın.

7
1
yanıtYanıtla
minareci mehmet usta:

kaç yıllık minareciyim böle minare görmedim :)

6
2
yanıtYanıtla
Ali Veli:

Yurdumun her yöresinde zeki insanlar var zekilik bir bölgeye ait değil,

6
0
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Fransız , covit 19 aşısını bulmuş dozunu 10 euro dan satacakmış . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Siz hala minareyi nereye dikelim derdindesiniz . . . . Dikin , istediğiniz yere dikin . . . . . .

yanıt0
yanıt1
Uzayli:

Ne kadar güzel.inşallah o minare daha da uzar gökyüzüne çıkar ordan tüm dünya ezanı duyar ordan tüm.insanlar bu ses de ne der müslüman olur.Bizde mutlu oluruz.Dünyanın en uzun mimarisini yapmiş oluruz

2
2
yanıtYanıtla
Osman:

İki fazladan hoporler koysa sorun cozulurdu ya da eski hoporleri yüksek sesli hoperlerle değiştirseler sorun cozulurdu minareyi yükseğe yapmak çözüm olmaz ki bu nasıl kafa

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title