Haberler

"Bursa'da 38 Bin Posta ve Kargo Sahiplerine Uluştarılmadı" İddiası

Bursa'da PTT tarafından ihale ile özel firmaya verilen taahhütlü posta ve kargo dağıtımının yapılamadığı iddia edildi.

Bursa'da PTT tarafından ihale ile özel firmaya verilen taahhütlü posta ve kargo dağıtımının yapılamadığı iddia edildi. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, kargo ve taahhütlü posta işlemlerini 1 Şubat'tan bu yana yürüten firmanın Bursa'da 38 bin kişiye kargo ve postalarını ulaştırmadığını öne sürdü.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde kargo ve taahhütlü posta dağıtımı 1 Şubat'tan itibaren özel firmalara ihale edildi. PTT Bursa Ovaakça Dağıtım Merkezi önünde Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ile birlikte basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, PTT'de özelleştirme çalışmaları sonucunda kargo dağıtımının kilitlendiğini ve halkın mağdur edildiğini öne sürdü. Şirketlerin dağıtım bölgelerini tanımadan çalışmalara başladığını savunan Türkoğlu, şöyle dedi:

"İş gücünü neredeyse yarı yarıya azaltarak kar etmeye çalışan şirket 10 gündür taahhütlü posta ve kargo dağıtım işini patlatmıştır. Bursa genelinde 10 günde iletilemeyen gönderi sayısı 38 bin. Ülke genelinde bu şekilde yüz binlerce kargo ve posta bulunuyor. Umre yolcuları pasaport beklerken, araç sahipleri ruhsatlarını alamazken, şirketlerin müşterileri kargolarına ulaşamazken, ilaç bekleyen hastalar mağdur edilirken PTT Genel Müdürü Osman Tural televizyon ekranlarında bakandan aldığı 20 lirayı sakalına sürüyor."

Türkoğlu, 164 kişilik PTT kadrosunun yerine 94 kişilik kadro ile bu işin yürütülmeye çalışıldığını ifade ederek, firmanın yürütemediği dağıtımın PTT personeline yüklendiğini söyledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title