Haberler

Bursa'da 350 Dönüm Arazi Sulu Tarıma Geçti

İnegöl'ün Güzelyurt köyüne Bursa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı devre sulama sistemi hizmete girdi.400 bin liraya mal olan tesis ile Ağı Dağı eteklerindeki Güzelyurt köyünde yaklaşık 350 dönüm arazi sulu tarıma geçti.

İnegöl'ün Güzelyurt köyüne Bursa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı devre sulama sistemi hizmete girdi. 400 bin liraya mal olan tesis ile Ağı Dağı eteklerindeki Güzelyurt köyünde yaklaşık 350 dönüm arazi sulu tarıma geçti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Bursa İl Genel Meclisi Başkan Vekili Murat Gültekin'in katıldığı törende konuşan köy muhtarı Salim Aslan, köylerinin İnegöl'e 25 kilometre uzaklıkta Ağı Dağı eteklerinde kurulu olduğunu söyledi. Bugüne kadar köylerindeki arazilerin çok sınırlı kısmında sulu tarım yapılabildiğini belirten Aslan, "İl Özel İdaresi Başkan Vekilimiz Murat Gültekin'in teşebbüsü ve AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in desteği ile köyümüze kapalı devre sulama sistemi kuruldu. Böylece köyümüzün arazilerinin tamamı sulu tarıma açılıyor. Bu durum köyümüzün çehresini değiştirecek ve gelirimiz artacak. Böylece göç duracak. Bu hizmetin köyümüze gelmesinde katkısı olan herkese köy halkımız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de törende yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında Türkiye'nin her köşesine hizmet ulaştığını söyledi. Şahin, "Size Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim. Bir yanda Uludağ, diğer yanda eteklerinde kurulduğunuz Ağı Dağı var. Ama adeta cennetten bir parça gibi olan bu nadide köyümüzde yıllarca sulu tarım yapılamadığı için köyün gençleri İnegöl'e, Bursa'ya göç ediyordu. AK Parti iktidarında ise hizmet köyünüze kadar geldi. İşte AK parti budur. İl Özel İdaresi 400 bin lira harcayarak yakındaki derenin suyunu köyün bütün tarlalarına, hem de yerin altından ulaştıracak olan kapalı devre sulama sistemini kurdu. Şimdi köyün bütün tarlarında ürünler yeşerecek ve suya doyacak. Gençler köyden göçe etmeyecek hatta gidenler geri dönecekler. Bundan da hem Güzelyurt Köylülerimiz, hemde ülkemiz kazanacaklar" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güzelyurt Ak Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title