Haberler

Bursa'da 2 Bin 762 Sözleşmeli Öğretmen Görev Yapıyor

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, il genelinde okullar açıldığında 2 bin 762 öğretmen açığının bulunduğunu belirterek, bu açığı sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunan 5 bin öğretmenden karşıladıklarını söyledi.

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, il genelinde okullar açıldığında 2 bin 762 öğretmen açığının bulunduğunu belirterek, bu açığı sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunan 5 bin öğretmenden karşıladıklarını söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Uygulama Oteli'nde 2012-2013 eğitim öğretim yılı ilk yarısını değerlendirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 30 bin personelin bulunduğunu kaydeden Gülsar, eğitime yüzde yüz destek kapsamında Bursa'ya 291 milyon 419 bin lira destek sağlandığını vurguladı. Bursa'nın kampus eğitim alanları ile Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Gülsar, bu alandaki çalışmalara ağırlık vereceklerini dile getirdi.

'MESLEKİ EĞİTİM ORANIMIZ YÜZDE 63'

Öğrencilere psikolojik olarak destek sağlamak için 196 okulda velilere eğitim verdiklerini anlatan Gülsar, okuma yazma bilmeyenleri eğitmek için de 221 kurs açarak 2 bin 592 kişiye eğitim verdiklerini vurguladı. Bursa'da ortaöğretimdeki toplam 140 bin 728 öğrencinin 52 bin 450'sinin genel ortaöğretimde, 88 bin 278'inin ise mesleki ve teknik ortaöğretimde bulunduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, "Oransal olarak öğrencilerimizin yüzde 37'si genel ortaöğretimde, yüzde 63'ü mesleki ve teknik ortaöğretimde. Mesleki eğitimde Türkiye'de örnek iliz. Bu oran Avrupa'da yüzde 70. Biz Bursa'da kısa vadede bu oranı yüzde 65'e çıkartmayı uzun vadede ise yüzde 70'e ulaştırmayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın bu yılki hedefi her ilde bir fen lisesi açılmasıydı. Bursa'da 3 fen lisesi var. İki yıl sonra bu sayı 5 olacak. Kentte turizmin öne çıkmasıyla ara eleman yetiştirecek okullara da ağırlık vereceğiz" dedi.

Bursa'nın geçen yıl Seviye Belirleme ve Lisans Yerleştirme sınavlarına hazırlık için 'Hep Birlikte Başarılı Olalım' projesini başlattığını hatırlatan Müdür Gülsar, kentin başarılı iller sıralamasında 4'üncü sıraya yükseldiğine dikkat çekti.

'2 BİN 762 ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLATILDI'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gülsar, Bursa'da 4+4+4 eğitim sisteminde yumuşak bir geçiş uyguladıklarını kaydetti. Ciddi bir sorun yaşamadıklarına dikkat çeken Gülsar, norm kadro fazlası öğretmenlerin gerekli alanlara yerleştirileceğini belirtti. Bursa'da okullar açıldığında 2 bin 762 öğretmene ihtiyaç olduğunu aktaran Gülsar, "Bu açığı sözleşmeli öğretmenlerle gideriyoruz. Eğitim fakültelerinden çok sayıda mezunumuz var. Bu yıl bize 5 bin öğretmen başvurdu. Bizde ihtiyacımız olan 2 bin 762 öğretmeni göreve başlattık" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Atilla Gülsar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title