Haberler

Bursa Barosu'nda Devir Teslim

Bursa Barosu'nda, hafta sonu yapılan seçimle başkan olan Avukat Gürkan Altun, mazbatasını aldı.

Bursa Barosu'nda, hafta sonu yapılan seçimle başkan olan Avukat Gürkan Altun, mazbatasını aldı.

Bursa Baro Evi'nin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle Altun, eski başkan Ekrem Demiröz'den makamı devraldı.

Yeni yönetimin kurul üyelerinin de cübbelerini devrettiği törende konuşan Baro Başkanı Altun, yönetim için yaklaşık 1 yıl önce karar aldığını ve bu konuda çalışmalara başladıklarını söyledi.

Altun, farklılıkları olan ancak birlikte çalışma kültürü olan kişilerden yönetim kurulu ve delegasyonları oluşturduklarını belirterek, "Bugüne kadar kimsenin bir beklentisi olmadan çalışmalarımızı yürüttük. Genelde listeler oluşturulduktan sonra çalışmalara başlanırdı, biz ezber bozduk ve bundan sonra da böyle devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz, beklentilerden hareketle değil, tamamen baro ve meslektaşlar için çalışma yürütülsün."

Yönetim ve diğer kurulları oluştururken "hukukun siyaseti olsun ama aktif siyaset olmasın" sözüne çok dikkat ettiklerini belirten Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dedik ki aktif siyasetin içinde yer alan arkadaşlarımız bizimle olmasın, öncelikleri farklıdır çünkü. Tabiki herkesin bir siyasi fikri, hayata bir bakış açısı var ancak hem baro hem ülkenin içinde bulunduğu bugünlerde aktif siyasetin bir arada yürüyemeyeceğini, birinden birine yönelik bir eksik çalışma, ilgi ve konsantrasyon kaybı olacağını düşündük. Her partinin kendine göre bir programı, kendine göre hukuka demokrasiye bakış açısı var. Bunların her zaman baroyla örtüşmesi söz konusu değil. Ne baronun yaptığı açıklamaların partilere ne de partilerin yaptığı açıklamaların baroya zarar vermesini istemedik."

Törene, yeni ve eski yönetimin kurul üyeleri ve avukatlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Demiröz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title