Haberler

Burhaniye'de Kıran Kırana Güreştiler

BALIKESİR (İHA) – Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 5.Kızıklı Yağlı Güreşlerinde büyük heyecan yaşandı.

BALIKESİR (İHA) – Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 5.Kızıklı Yağlı Güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Finalde Orhan Okulu'yu yenen Antalyalı Hüseyin Gümüşalan Başpehlivan oldu.

Kızıklı arenasında düzenlenen güreşlere her boydan toplam 318 pehlivan katılırken, akşam saatlerine kadar süren mücadele kıran kırana geçti. Güreşleri, yaklaşık 3 bin kişi ücretsiz izledi. Düzenlenen ağalık ihalesinde Büyük Avrasya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik 4.kez Kızıklı Güreşleri Ağası oldu. Belediye Başkanı Necdet Uysal, Güreş Ağası Doğan Çelik ve Güreş Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Raşit Ataş'a teşekkür ederken, birer plaket verdi.

Güreşlerde ilginç görüntülere sahne oldu. Güreşmekte olan güreşçilerin üzerine düştü. Finalde Orhan Okulu'yu yenen Hüseyin Gümüşalan başpehlivan olurken, Orhan Okulu ikinci, Güngör Eken de üçüncü oldu. Başaltında ise Tanju Gemici birinci, Gökhan Öz ikinci ve Kadir Saraç da üçüncü oldu. Dereceye giren pehlivanların ödüllerini AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Güreş Ağası Doğan Çelik ile başkan yardımcıları verdi. Başpehlivan olan Hüseyin Gümüşalan, "Bugün güzel güreşler oldu. Biz Orhan ağabeyle güreştik. Ben birinci oldum. Allah tamamına erdirsin. Destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Güreşe katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Necdet Uysal da, "Geleneğimizi unutmayıp yaşatabilmenin ve gelecek nesillerimize aktarabilmenin onurunu yaşıyoruz. Güreşlerimize 16'sı başpehlivan olmak üzere toplam 318 pehlivan katıldı. Çok güzel güreşler oldu Güreşçilerimizin içinde çevre ilçelerden gelen gençler de var. Onun için güreşin geleceğinden umutluyuz. Gençler adına çok seviniyoruz" dedi.

Güreş Ağacı Doğan Çelik ise, "Dördüncü defa güreş ağası oldum. Atalarımızdan bize miras kalan yağlı güreşleri yaşatmak için çalışıyoruz, Bunu geleceğe taşımak için de elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Raşit Ataş da, "Türkiye'nin her yerinden güreşçiler geldi. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak için çalışıyoruz Balıkesir ilçe ve köylerinde güreş sporunu yaşatmak için çalışıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necdet Uysal Doğan Çelik Balıkesir Burhaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title