Haberler

Burhan Kuzu'ya Yumurtalı Saldırı Davası

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) katıldığı Anayasa panelinde yumurta atan öğrencilerin yargılanmasına devam edildi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) katıldığı Anayasa panelinde yumurta atan öğrencilerin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya bazı sanık avukatları ile sanıklardan Hasan Hüseyin Özkan ve Seren Özçelik katıldı.

Sanık Özçelik, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Burhan Kuzu'nun fakülteye geleceğini davet eden grubun afişlerinden öğrendiğini, ancak daha sonra katılmayacağı bilgisi aldığını ve herhangi bir hazırlık yapmadan okula geldiğini ifade eden Özçelik, okula ulaştıktan sonra Kuzu'nun panele geldiğini öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine panel salonuna gittiğini anlatan Özçelik, "O günlerde İstanbul'da düzenlenen bazı gösterilerde öğrencilere demokratik olmayan muamelelerde bulunulmuştu. Bu olaylara bir tepki olsun diye Burhan Kuzu'yu protesto ettim. Yumurta atmadım. Ayakkabı fırlattığım söyleniyor. Ayakkabıyı Kuzu'ya tepki olsun diye atmadım, yere attım. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık Özkan ve sanık avukatları, esas hakkında savunmalarını yapmak için süre talep etti.

Mahkeme, sanıklar ve avukatlarına savunma yapmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

-İddianame-

İddianamede, SBF'de 8 Aralık 2010'da gerçekleştirilen,"Türkiye'de Anayasa Sorunu" isimli konferansa Mülkiyeliler Birliği ile fakülte öğrencilerinin oluşturduğu Mülkiye Sosyal Araştırma Topluluğu'nca davet edilen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yumurtalı saldırı da bulunduğu belirtilen 13 üniversite öğrencisinin "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Kamu görevlisine görevini yaptırmamak amacıyla cebir kullanmak" suçlamalarıyla 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Muhabir: Fevzi Çakır/Barış Kılıç

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Seren Özçelik Hüseyin Özkan Burhan Kuzu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title