Haberler

Bungalov evlerinin geceliğinin 300 doları aştığı Uzungöl'de kaydedilen görüntü sosyal medyada gündem oldu

Güncelleme:

Charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelenleri yoğun olarak ağırlayan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de bungalov evlerin geceliğinin 300 doları aşması tartışma yaratmıştı. Yerli turistlerin oldukça fazla bulduğu fiyatlara Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Körfez ülkelerinden rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık'' sözleriyle yanıt vermişti. Bölgeden gelen son görüntü ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, yaz turizm sezonu hareketliliği yaşanıyor. Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan ve İsrail'den charter seferlerle turist kafilelerini ağırlayan ve otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı.

300 DOLARLIK FİYAT YERLİ TURİSTİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Fiyatlar yerli turistlerin büyük tepkisini çekerken, eleştirilere yanıt ise Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz'den gelmişti. Akyüz yaptığı açıklamada, "Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Türk lirası dolar karşısında değer kaybedince yüksek gibi geliyor yerli turiste" ifadelerini kullanmıştı.

TABELALARIN NEREDEYSE TAMAMI ARAPÇA

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde bölgede kaydedilen bir video ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin Uzungöl'de çok yoğun bir şekilde bulundukları ve bölgedeki tüm işletmelerin tabelalarının Arapça olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Sosyal Medya Çaykara Trabzon Uzungöl Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

Trabzonlu Gezgin:

Bodrumda bir lahmacuna 1500 tl ödeyen aclar (!) arap turistten rahatsız olmuşlar

95
163
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Yeni TROL'ümüz hoş geldin....

yanıt40
yanıt11
ÖmerEr :

bodrumda refah seviyesi yüksek olduğu için öyle bir de gelen turistler arap değil

yanıt5
yanıt4
Arif Zehir :

O turistler İngiliz ABD Li Fransız olsaydı sevinirdiniz. Hristiyan seviciler. Müslüman olduğu icin bu hazımsızlığınız.

72
178
yanıtYanıtla
ÖmerEr :

Müslümanın müslümana verdiği zararı kimse yapmadığı içindir belki

yanıt16
yanıt5
Okay Yigit:

Trabzon da yaşayan biri olarak gerçekten kendimi yabancı hissediyorum kendi memleketimde .Ve ben uzungol e gidemiyorum o kadar pahalı ki ulaşmamız imkansız. Ne hallere kaldik Allah sonumuzu hayır etsin.

174
24
yanıtYanıtla
Trabzonlu Gezgin:

Yalan konuşma her bühtceye uygun yer var orda, tabii en lüksünü istersen ödeyeceksin, kimse kimseye bedava hizmet vermiyor

yanıt25
yanıt107
Sessiz Sessizz:

Bizim millet parayi gorunce milliyetciligi kardesligi unutup dolandiriciliga dadanir. :)

179
16
yanıtYanıtla
Trabzonlu Gezgin:

Tıpkı senin gibi

yanıt18
yanıt98
Oruç Can:

Çaykaralı biri olarak Arap kardeşlerimizin ilgisinden gayet memnunum. Benim Çaykarada yaşadığım yıllarda böyle ilgi olsaydı ne işim vardı İstanbul da. 90 lı yıllarda Türkiye de ev fazla göç veren ilçe olarak TV lerde haber olan Çaykara bugün tersine göç alıyor.

49
136
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title