Haberler

"Bulgaristan'ın Türkiye'ye yönelik tutumundan memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sofya'da düzenlediği basın toplantısında "Bulgaristan'ın Türkiye'ye yönelik tutumundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sofya'da düzenlediği basın toplantısında " Bulgaristan'ın Türkiye'ye yönelik tutumundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zahariyeva ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu konuşmasının başlangıcında geçtiğimiz günlerde Elazığ'da yaşanan deprem sonrası verdikleri destek ve taziyelerden dolayı Bulgaristan hükümetine teşekkür etti. Konuşmasında Bulgaristan ve Türkiye'nin ikili ilişkilerinin iyi olması yönünde açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Amacımız mükemmel seyreden siyasi ilişkilerimizi her alanda daha da geliştirmek" dedi.

Yüksek İş Birliği Konsey Toplantısının gerçekleşmesinin istendiğini belirten Çavuşoğlu, bugün gerçekleştirilen toplantılarda ve daha sonra uzmanlar tarafından yapılacak toplantılarda gerekli hazırlıkların yapılacağını ifade etti.

"BULGARİSTAN'LA İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Samimi bir ortamda ikili ilişkilerimizi,bölgesel konularda görüşlerimizi paylaştık" dedi. Bulgaristan'ın Türkiye için basit bir komşu olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, birçok alanda yapılan işbirliğinin örnek alınacak bir işbirliği olduğunu, bölgede yaşanan zorlukların iki ülkenin birlikte çalışarak üstesinden gelebileceğine vurgu yaptı.

Kaçak göçle mücadele konusuna da değinen Çavuşoğlu, "Bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğiz" dedi. İkili ticaret ilişkileri konusunda da açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Potansiyelimizin gerisindeyiz. 10 milyar dolar hedefine ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı. Türk firmalarının Bulgaristan'da yaptıkları yatırımlarının artmasından memnuniyet duyduğunu ve Bulgaristan'da bulunan iş adamlarının 20 bin kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Esasen bu firmalarımızın Bulgaristan'a olan güveninin göstergesidir. Aynı zamanda Bulgaristan devletinin de onlara verdiği desteğin sayesindedir" şeklinde konuştu.

"VİZE KOLAYLIKLARI SAĞLANACAK"

Açıklamasında Türkiye ve Bulgaristan arasındaki turizm ve kültür konularına da değinen Çavuşoğlu, "Vize konusunda sağlanacak ve sağlanmakta olan kolaylıklarla beraber çok daha fazla vatandaşımızın Bulgaristan'a geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Turizm ve kültür alanında da iki ülkenin işbirliğinin sürdürülmek istendiğini belirten Çavuşoğlu, "Örneğin Demir Kilise'nin restorasyonunu ve açılışını hep beraber yapmamız anlamlı bir törendi" ifadelerini kullandı.

"BULGARİSTAN'IN TÜRKİYE'YE YÖNELİK TUTUMUNDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Avrupa Birliği (AB) içerisinde Bulgaristan'ın pozitif tutumunun farkında olduklarına vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, "Bulgaristan'ın Türkiye'ye yönelik tutumundan memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Bulgaristan'ın 2018 yılında üstlendiği Dönem Başkanlığı dönemimin en aktif dönem olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bulgaristan'ın objektif, yapıcı ve dengeli yaklaşımı ve uluslararası platformda objektif tutum sergilemesi, sayın Başbakanın da açık sözlü bir tutum sergilemesiyle biz Bulgaristan'ın bu rolünü destekliyoruz" dedi.

"BULGARİSTAN VE TÜRKİYE OLARAK ENERJİ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BİR MERKEZ OLDUK"

Türkiye ve Bulgaristan'ın enerji konusunda da işbirliğinin devam edeceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Başbakanın Türk Akımı Projesi'nin açılışına katılması da bu anlamda önemliydi. Bulgaristan ve Türkiye olarak enerji güvenliği konusunda bir merkez olduk" dedi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Bulgaristan Türkiye Sofya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title