Haberler

Arınç'tan dikkat çeken ayetli adalet paylaşımları: Erozyona uğrarsa vicdanları yaralar

Güncelleme:

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından adaletle ilgili ayetler paylaştı. Arınç'ın paylaşımlarında "Bir mümin olarak her işimizde adaletli olmalıyız. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir. Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur" ifadeleri yer aldı.

Sık sık yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu kez de son sosyal medya paylaşımları ile gündeme geldi.

KAVALA İÇİN YAPTIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Twitter hesabından art arda mesajlar paylaşan Arınç, önce adaletle ilgili ayetler yayınladı. Sonrasında ise yine adalet konulu birkaç tweet attı. Bülent Arınç'ın bu paylaşımları, dün Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala için yaptığı öne sürüldü.

2 AYET PAYLAŞTI

Arınç'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adalete şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvaya daha uygundur. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (Maide/8)"

Bir başka Ayet-i Kerime'de ise şöyle şöyle zikrediliyor: "Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder, hayasızlığı, kötülüğü, zorbalığı yasaklar." (Nahl/90)

Bülent Arınç'tan dikkat çeken adalet konulu ayet paylaşımları

"HER İŞİMİZDE ADALETLİ OLMALIYIZ"

Adl sıfatı Rabbimizin isimlerinden birisidir. Bir mümin olarak her işimizde adaletli olmalıyız. Adalet konusu, Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde defalarca müminlere bir talimat olarak verilmiştir. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir. Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir.

Bülent Arınç'tan dikkat çeken adalet konulu ayet paylaşımları

"VİCDANLARDA ONULMAZ YARALAR AÇAR"

Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur. Normatif hukuk kuralları da, inancımız da bu konunun önemini net şekilde ortaya koyar. Ekmek, su ve hava gibi ihtiyacımız olan adalete bir an önce kavuşmamız ümidiyle Kadir Gecenizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim cümlemizi takva sahibi kullarından eylesin."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Bülent Arınç Osman Kavala Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

OKUR:

ya bi çekil artık köşen ,,ikide bir insanların aklını bulandırmaya kalkma

26
38
yanıtYanıtla
Aytaç Kaan ŞİMŞEK:

Adalet diyor san önce kendini ve oğlunu hapse at.ben Cumhurbaşkanı olsam seni hapse atardım.zaten atmadıklari için oy kaybediyorlar maalesef

38
20
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Bülent bey, yeniden ayet gelse de o tren kaçtı; iyisi mi siz gelme ihtimali olan treni yakalamaya odaklanın...

14
17
yanıtYanıtla
T.C. Vatandaşı:

Doğru tektir, ister Dağda tek başınıza savunun, ister şehrin içinde koro halinde savunun, isterseniz koraya karşı tek başınıza savunun, Unutmayın Doğru Tektir ve Doğruyu Savunanlar Kazanır... Adam genel olarak Adaletli olun diyor, kötü birşey mi söylüyor????

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title