Haberler

MAK Araştırma Şirketi Başkanı: Erken Seçimde AK Parti İktidar Olur

Güncelleme:

Mehmet Ali Kulat, koalisyon ihtimalinin düşük olduğunu, erken seçimin yaklaştığını ve AK Parti'nin doğru işlerle oyunu 2-3 puan artırıp iktidar olacağını söyledi.

AK Parti'nin birçok araştırmasına imza atan MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Meclis Başkanlığı seçimiyle birlikte ortaya çıkan tablonun erken seçimi biraz daha kuvvetlendirdiğini belirtti. Kulat, olası erken seçimde ise AK Parti'nin doğru adımlar atarak tek başına iktidar olacak sonuca yakın olduğunu söyledi.

"ERKEN SEÇİM OLACAK"

Erken seçimin ne zaman olacağıyla ilgili de bir iddiada bulunan Kulat, "Koalisyon ihtimalini de sıfırlamıyorum ama 15 yada 22 Kasım'da seçimin olacağını açıkça düşünüyorum. Yani Türkiye hızla erken seçime gidiyor" dedi.

PARTİLER İSTEMİYOR

AK Parti- MHP koalisyonu ihtimalini de değerlendiren Kulat, "Aslında koalisyonu MHP kadar AK Parti de istemiyor. Bahçeli, kesin bir dille muhalefette kalacağını söyledi. 13 yıllık iktidar sürecinin ardından AK Parti'nin de koalisyon kurması kolay değil.

"AK PARTİ'NİN HEDEFİ KOALİSYON DEĞİL"

Kaldı ki AK Parti'nin ana hedefi iktidar olmak değil. AK Parti bir sonraki hamlede kurabileceği başka diyaloglarla Başkanlık sistemini hedefliyor. Bunu yakalamak adına tek başına hükümet kurmak zorunda zaten. AK Parti ne yapıp edip tek başına iktidar olmanın yolunu deneyecektir" şeklinde konuştu.

"TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR, DİĞER PARTİLER DÜŞER"

Vahdet'in haberine göre; Yenilenecek bir seçimde AK Parti'nin akıllı davranması sonucunda kazançlı çıkacağını savunan Kulat, "AK Parti ihmal ettiği kesimleri kucaklarsa, yaptıkları yanlışları, Kürt meselesi, çözüm süreci gibi teknik hataları düzeltme yoluna giderse, 'koalisyon ihtimallerini denedik ama olmadı' diyerek bunu topluma iyi anlatırlarsa 2-3 puan almaları içten bile değil. Diğer partilerde de düşmeler olacaktır." diyerek olası bir erken seçimde AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olabileceğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Ali Kulat Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (44)

Taşeron. Akplirrrrr.:

Akplilyiz ama kamuda çalışan işçiler kadro vermesse akp bida oy alamazzzzz bizden.

129
2
yanıtYanıtla
Akpliler:

Hastanede taşeron işçi olarak çalışıyorum kadro vermesse akpye birdaha oy yok.

124
2
yanıtYanıtla
Fanatik akpliler:

Akp kamuda çalışan işçiler kadro verirse 1/60 oy alır çünkü ennnnnnnn çok halk bunu istiyorrrrrrr yoksa akp sana oy vermeyizzzz.

64
33
yanıtYanıtla
canım ülkem:

Ak partinin iktidar olması için milletin iradesine önem verilmelidir. Millet vekili seçimlerindeki bırakın halk seçsin. Temayül de umursamıyo. Şunu gegerçekten altını çizerek söylüyorum millet vekili seçiminde halkın dediği olursanız ak parti iktidar olacaktır.

47
2
yanıtYanıtla
aa:

Seçimden önce de akp yi iktidar gösteriyordun yalancı çoban kim inanir artık sana.yandaş seni

10
33
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

YALAKA DÖNEK ÇIKTI YİNE MEYDANA. . .

9
19
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Maç, Doksan dakika!. . Henüz maçın ilk yarısı bitti!. . On beş dakika Half Tıme!. . Yani Üç ay mola!. . Ondan sonra Maçın ikinci yarısı oynanacaktır!. . Tabii ki AK PARTİ tek başına galip gelerek ŞAMPİYONLUĞA ulaşacaktır!. . Bu engellenemeyecektir!. . İnsanlar ne kaybettiklerini yaşayarak görsün ve anlasınlar biraz!. . Biz Sabredenlerden olacağız!. . Biz oynanamayan rezil maçları izleyeceğiz bir miktar!. .

22
5
yanıtYanıtla
YERSEN:

BU ADAM, SEÇİM GECESİ ÖNCE ATV DE BİZİM TAHMİNLERİMİZ ÇIKIYOR, AKP HÜKÜMET KURAR DEDİ, 3 SAAT SONRA CNN DE ÇARK ETTİ. . . YANİ KISACA YANDAŞ. . . . VATANDAŞ ÜZERİNDE ALGI YARATIYOR. . . GERÇEKLERİ HİÇ BİR ZAMAN YANSITMIYOR. . .

10
9
yanıtYanıtla
Mevlüt usta:

AKP tekbasina itidar olmazsa Türkiyeyi zorgünler bekliyo.Hersey kördügüm olur sonra cöz cözebilirsen.

7
11
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Maç, Doksan dakika!. . Henüz maçın ilk yarısı bitti!. . On beş dakika Half Tıme!. . Yani Üç ay mola!. . Ondan sonra Maçın ikinci yarısı oynanacaktır!. . Tabii ki AK PARTİ tek başına galip gelerek ŞAMPİYONLUĞA ulaşacaktır!. . Bu engellenemeyecektir!. . İnsanlar ne kaybettiklerini yaşayarak görsün ve anlasınlar biraz!. . Biz Sabredenlerden olacağız!. . Biz oynanamayan rezil maçları izleyeceğiz bir miktar!. .

12
6
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title