Haberler

Budapeşte Demografi Forumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Macar Halk Oyunları sunumu - Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın konuşması - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'ın konuşması Budapeşte Demografi Forumu- Macaristan Başbakanı Orban: "Eğer yeterli sayıda çocuk yoksa hemen sığınmacı konusu gündeme getiriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Macar Halk Oyunları sunumu - Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın konuşması - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'ın konuşması Budapeşte Demografi Forumu- Macaristan Başbakanı Orban: "Eğer yeterli sayıda çocuk yoksa hemen sığınmacı konusu gündeme getiriliyor. Toplumların dış etkenler olmadan kendini yenilemesi çok önemli. Brüksel'de bazıları sığınmacılara "rahmet" gözüyle bakıyor"- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan: " Türkiye, beş yıldır din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın iki milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 8 milyar dolar harcama yaptık. Hiç kimse kendi evini yurdunu terk etmek istemez. Bu gerçekten kolay bir durum değil" Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı tarafından, "Budapeşte Demografi Forumu" düzenlendi. Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı tarafından başkent Budapeşte'de düzenlenen foruma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan da katıldı.Forumun açılış konuşmasını yapan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği üye ülkelerinin bir çoğunda nüfusun azaldığını ve bunun ilerleyen yıllarda Avrupa'da büyük sorunlara neden olacağını belirterek, AB genelinde konunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.AB'nin kendi geleceğini aile yerine, sığınmacılar üzerine kurumasının yanlış olacağını savunan Orban, şunları söyledi: "Eğer yeterli sayıda çocuk yoksa hemen sığınmacı konusu gündeme getiriliyor. Toplumların dış etkenler olmadan kendini yenilemesi çok önemli. Brüksel'de bazıları sığınmacılara "rahmet" gözüyle bakıyor. Sığınmacıların Avrupa'daki ekonomik ve demografik sorunları çözeceğini düşünüyor. Ama bu düşüncenin yanlış ve tehlikeli olduğunu biliyoruz. Çünkü buraya gelen sığınmacıların düşünce tarzı, iş ahlakı, yaşam biçimleri tamamen farklı." Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ise forumda yaptığı konuşmada, kardeş ve dost ülke Macaristan'ın aile dostu bir politika izlediği ve önemli bir konferansa ev sahipliği yaptığını belirterek, katılımcılara Türk aile yapısı ve Türkiye'de izlenen aile politikaları hakkında çeşitli bilgiler verdi.Sığınmacı konusuna da değinen Gürcan, Türkiye'nin yaklaşık iki milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Türkiye, beş yıldır din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın iki milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 8 milyar dolar harcama yaptık. Hiç kimse kendi evini yurdunu terk etmek istemez. Bu gerçekten kolay bir durum değil. Ama eğer bu duruma düşmüşlerse biz de elimizden gelen tüm olanakları onlar için seferber etmemiz lazım. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir" ifadelerini kullandı.Aile yapısını ilgilendiren sorunlara cevap aramayı hedef edinen "Budapeşte Demografi Forumu", Budapeşte Millenaris konferans merkezinde, 7 Kasım'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşen Gürcan Macaristan Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title