Haberler

Bu Sofrada "4 Farklı Kültür" Bir Arada

Savaş ve çatışmalar nedeniyle doğdukları toprakları ve evlerini arkalarında bırakarak Türkiye'ye sığınan ve hayatlarını Adıyaman'da sürdüren Irak Türkmeni, Suriyeli, Afganistanlı aileler, hayırsever bir Türk vatandaşının sofrasında bir araya geldi.

KEMAL KARAGÖZ - Savaş ve çatışmalar nedeniyle doğdukları toprakları ve evlerini arkalarında bırakarak Türkiye'ye sığınan ve hayatlarını Adıyaman'da sürdüren Irak Türkmeni, Suriyeli, Afganistanlı aileler, hayırsever bir Türk vatandaşının sofrasında bir araya geldi.

Adıyaman'da sivil toplum örgütlerinin desteğiyle hayatlarını sürdüren 4 farklı kültürün temsilcisi olan aileler, ramazanın bereketini ve huzurunu aynı sofrada paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Çeşitli nedenlerle vatanlarını geride bırakan Suriyeli, Irak Türkmenleri ve Afanistanlı aileler, "Huzur ve barış" kenti Adıyaman'da, sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla hayatlarını sürdürüyor.

Ramazan dolayısıyla yardımlarını artıran Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) farklı kültürlerin temsilcisi olan bu aileleri hayırsever Erhan Gürbüz'ün katkılarıyla iftarda bir araya getirdi.

Afgan uyruklu Şekile Tacir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda iftar sofrasında farklı kültürlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Tacir, "Türk hükümetine çok teşekkür ederim. İç savaştan kaçıp Adıyaman'a sığındık. Allah razı olsun Adıyaman halkı bize sahip çıktı. Bizler gibi savaştan kaçıp Adıyaman'a sığınan Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizle bir arada iftar açtık. Çok mutluyum. Birlik ve beraberlik her şeyden önce gelir." dedi.

Tacir, Adıyamanlıların kendilerine karşı çok duyarlı ve yardımsever davrandığını kaydetti.

Irak Türkmeni Sungus Harmanlı da Türkiye'de ramazanı geçirmenin farklı bir güzel olduğunu ancak ülkesini özlediğini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır Adıyaman'da yaşadığını anlatan Harmanlı, "Gönüllüler, sadece ramazanda değil bize her zaman yardımcı oluyor. Bizi kabul eden Türkiye'ye minnettarız. Bu ramazan ayında da farklı kültürlere sahip Suriye ve Afganlı kardeşlerimizle bir araya geldik. Dil problemimiz var ama aynı sofrada bulunmak buna engel değil. Çok mutluyum. Sofrada birlik ve beraberlik var." diye konuştu.

"Türk, Arap, Kürt farkı yoktur"

Suriyeli Abdulhamit Neddef ise 2 çocuğunun olduğunu, 4 yıl önce Adıyaman'a geldiğini belirtti.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği'nin her zaman kendilerine yardım ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Savaştan kaçıp geldik. Suriye'de savaş devam ediyor. Durum hiç iyi değil. Esed rejim güçleri ve terör örgütleri herkesi öldürdü. Milletin huzurunu kaçırdılar. Halep kentinde yaşarken oturduğumuz ev bombalandı. Çocuklarım, toprağın altında kaldı ve ben onları zor kurtardım. Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldım. Türk hükumeti bize sahip çıktı. Türkiye'den biz memnunuz. Şu ana kadar hiçbir eksiğimiz yoktur. Adıyaman'da Türk, Kürt, Arap, Türkmen beraber yaşıyor. Çok güzel bir duygu. Türk, Arap, Kürt farkı yoktur."

Farklı kültürleri aynı sofrada bir araya getiren hayırsever Erhan Gürbüz ise Adıyaman'da iftar saatinde Afgan, Suriyeli ve Türkmen ailelerle buluştuğunu belirterek, bundan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Gürbüz, "Biz bunu Allah rızası için yapıyoruz. 4 farklı kültürün bir araya gelmesi güzel bir duygu. Allah emeği geçenlerden razı olsun." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title