Haberler

"Bu Sevgiye, Bu Tutsaklık Feda Olsun"

Güncelleme:

Serbest bırakılan Bodrum Belediye Başkanvekili CHP'li Dursun Göktepe 'Memleketine hoşgeldin Kocadon' sözleri ile karşılandı.

Bodrum Belediyesi'ne yönelik "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, aralarında eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da bulunduğu 8 kişi, tahliye oldu.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Kocadon, Haluk Aytı, Onur Çevik, Oktay Baysal, Niyazi Doğan, Yüksel Aslan, Saim Görgülü ve Vahit Kara'nın yakınları, cezaevi önünde tahliye işlemlerinin tamamlanmasını bekledi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıkan Kocadon ve diğer kişiler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi.

Mehmet Kocadon, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tek suçlarının Bodrum'a hizmet etmek olduğunu söyledi.

Bugünden sonra daha güçlü bir şekilde Bodrum'a hizmet vermek için çalışacağını belirten Kocadon, "Kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edeceğiz. Bodrum'u yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Kocadon ve beraberindekiler, daha sonra yaklaşık 100 araçlık konvoyla Muğla'dan Bodrum'a doğru yola çıktı.

-Olay-

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs'ta Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara tutuklanmıştı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan sanıklardan Mehmet Kocadon, Haluk Aytı, Onur Çevik, Oktay Baysal, Niyazi Doğan, Yüksel Aslan, Saim Görgülü ve Vahit Kara'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmişti.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kocadon Onur Çevik Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title