Haberler

Bu Koşu Cumhuriyet İçin

Binlerce kişi, Konak belediyesinin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği halk koşusuna katılarak 92. yıl coşkusuna ortak oldu.

Binlerce kişi, Konak belediyesinin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği halk koşusuna katılarak 92. yıl coşkusuna ortak oldu.

Ekim ayı temasını 'Kentte Cumhuriyet Coşkusu Var' olarak belirleyen Konak Belediyesi bu yıl ilkini düzenlendiği 'Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu'na ev sahipliği yaptı. Genci yaşlısı her yaştan yaklaşık bin kişinin katıldığı koşu Küçükyalı Köprü Durağı ile Göztepe Denizatı Parkı arasındaki parkurda gerçekleştirildi. Yarışın startını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. Kırmızı tişörtle Kordon'da buluşan cumhuriyet sevdalıları yarışın ardından düzenlenen etkinliklerle 92. yıl coşkusuna ortak oldu. Göztepe Denizatı Parkındaki bitiş çizgisinde noktalanan yarışta birinciliği erkeklerde Kenan Yalçın, kadınlarda Name Burguç elde etti. Yarışta ilk ona giren sporculara madalya ve ödül verildi. İzmirlilerin cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadığı koşunun kazananlarına ödülleri Göztepe Denizatı Parkında düzenlenen törenle verildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Konak Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Koç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Padır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

BU COŞKU BİTMEZ

Törenin açılışında Nevvar Salih İşgören Lisesi öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşını okudu. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, cumhuriyet coşkusunu yaşamın her alanına yaymak gerektiğini ifade ederek, "Bu ülkede özgür bireyler olarak yaşamak, aydınlık bir dünyanın özgür bireyleri olmak, hukuk devletinde ve demokraside yaşamak, en büyük arzumuz. 92 yıl önce seçilen devlet yönetimi cumhuriyetle taçlanan bu ülke, demokrasiyi de eksiksiz hale getirmek, laikliğin ortaya çıkarttığı özgürlükler ortamında kendini ifade edebilmek, özgür birey olarak yaşamak hakkını da kazanmıştır" dedi.

Özgürlükleri, demokrasiyi, hukuk devletini, laikliği sonuna kadar yaşatmak borcumuz olduğunu anlatan Pekdaş, şunları söyledi: Çocuklarımızı özgür bir ülkenin çocukları olarak yetiştirmemiz zorunlu. 92 yılları 192 yıllar 292'li yıllar yapmak sorumluluğumuz var. Özellikle biz kadınların. Kadınlar bu ülkede özgürce okuyorlarsa, sokaklarda özgürce dolaşıyorlarsa, özgürce görevlerini yapıyor meslek sahibi oluyorlarsa bu cumhuriyetin eseridir. Bunu daha da çoğaltmak ve bu coşkuyu her alana yaymak görevimiz. Bu nedenle bugün okullarımızla, hemşehrilerimizle cumhuriyet coşkusunu yaşayalım istedik."

Konak Kaymakamı Mustafa Çek de gençlerin ders çalışmanın yanı sıra spor, sanat ve bilimle kendilerini beslemelerinin önemini vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti. Dolayısıyla gençlerimizin sadece bilgi birikimini artırması değil ayrıca sosyal, kültürel, sportif etkinliklere de katılması, ülke gerçeklerine sahip çıkması, kendilerini iyi yetiştirmesi lazım" diye konuştu.

CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI

İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği Halk Koşusunun ardından düzenlenen etkinliklerle cumhuriyet coşkusu devam etti. Bir yanda müzik eşliğinde aerobik ve step yapılırken kurulan mini futbol ve basketbol sahalarında da gençler en güzel basketlerini ve gollerini sergileyerek Konak Belediyesi Spor Müdürlüğünce hazırlanan hediyeleri almaya hak kazandı. Parkta kurulan sahnede gerçekleştirilen Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu ödül töreninde koşunun kazananları madalyalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Koç, Konak İlçe Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk ve Sağlık Müdürü İbrahim Padır'dan aldı.

Öte yandan Konak Belediyesi ve Konak İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geçen hafta düzenlenen 34 okul takımından 196 sporcunun yarıştığı Okullar Arası Kros Yarışmasının kazananları da kupa ve madalyalarına kavuştu. Cumhuriyet coşkusunun genç sporcuların gözlerine yansıdığı törende Konak Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu sahneye çıktı. Atatürk Lisesi öğrencileri de vals gösterileriyle beğenildi. Etkinlik Konak Anadolu Lisesi dans gösterisi ve Mustafa Kemal Anadolu Lisesi müzik dinletisiyle gün boyu devam etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sema Pekdaş Yasin Koç Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title