Haberler

Bu Kafede Kitap Okuyana Çay Bedava

Niğde'de bir kafe sahibi, kitap okuyan müşterilerine ücretsiz çay ikramında bulunarak, okumaya teşvik ediyor İşletme sahibi Kayhan: "Kafeler sadece oyun oynanan, müzik dinlenilen mekanlar.

ALİ KARA - Niğde'de bir kafe işletmecisi müşteri kitlesini okumaya teşvik etmek için haftada iki gün düzenlediği etkinlikte ücretsiz çay kampanyası başlattı.

Kafe İşletmecisi Salih Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerini ve Niğdelileri kitap okumaya teşvik etmek için pazartesi ve çarşamba günleri okuma etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Kampanyaya Niğde Toplum Gönüllülerine bağlı 90 kişilik bir öğrenci grubunun da katkıda bulunduğunu belirten Kayhan, şöyle konuştu:

"Kafede belirli günlerde canlı müzik yapıyoruz. Tavla, okey gibi oyunlar var. Bu sıradanlıktan biraz da olsa çıkmak istedik. Arkadaşlarımızla oturduk düşündük ne yapabiliriz diye. Sonra bir okuma programı yapmaya karar verdik. Üniversiteli arkadaşlarımıza, gelen müşterilerimize sorduk, olumlu karşılandı. Yaklaşık 20 gün önce bu faaliyeti başlattık. Niğde'de öğrencilerin ve kitapseverlerin kitap okuyabileceği ortam yok. Kafeler sadece oyun oynanan, müzik dinlenilen mekanlar. Biz de bu sıradanlıktan çıkarak farkındalık oluşturmak istedik. Kitap okumayı teşvik için de ücretsiz çay ikramı yapıyoruz. Bu sayede insanların dikkatini çekerek kitap okuma oranını artırmayı hedefliyoruz."

Müşterilerin kafeye geldiklerinde kitap okuyanları görünce şaşırdıklarını aktaran Kayhan, "Buraya gelip kitap okuyan da var okumayan da var. Müşterilerimiz genelde kitaplarını kendi getiriyor. Kitabı olmayanlara çok geniş bir kütüphanemiz olmasa da biz burada yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Toplum Gönüllüleri de okuma etkinliğine katılıyor

Niğde Üniversitesi (NÜ) öğrencisi Toplum Gönüllüleri Temsilcisi Numan Bilgin de kafedeki etkinliğin öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Kafenin daimi müşterisi olduklarını söyleyen Bilgin, "Kafede kitap okuma etkinliğinin yapıldığını öğrendik, sahibi ile görüştük. Toplum Gönüllüleri olarak biz de bu projeye destek olmak istedik. Kütüphanenin bazılarına göre sıkıcı bir ortamı var. Burada daha rahat bir şekilde kitap okuyup, aynı zamanda sohbet ederek vakitlerini geçirdikleri için burası daha iyi gibi. Biz de burada kitap okuma etkinliğine katıldık. Ayrıca, kafe sahibi teşvik için çay dağıtıyor, bu durum da öğrencilerin ilgisini çekiyor. Kitapseverleri buraya, kitap okumaya davet ediyoruz" dedi.

NÜ İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencisi Tuğçe Sabur ise yapılan etkinliği çok yararlı ve farklı bulduğunu belirterek, "Kafeye oturmaya gelmiştik. O gün de kafede okuma etkinliği varmış. Biz de kitaplarımızı okumaya başladık. Kütüphane ortamı belli bir süreden sonra sıkıcı gelebiliyor. Niğde'de vakit geçirebileceğimiz mekan sayısı çok fazla. Fakat bu şekilde faydalı, anlamlı ve eğlenceli bir ortam ilk olarak burada gördüm" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: AA / Güncel

Salih Kayhan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

oktay Ç.hanry_34@hotmail.com:

okumak candır :) teşekkürler ediyoruz :D

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title