Haberler

Bu Hastaneye Gelen 6 Hastadan 1'i Astım

Güncelleme:

Dr. Fatih Akca, geçen yıl, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne gelen 62 bin hastadan 11 bin 722'sinin astım rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.

Zonguldak'taki Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Akca, geçen yıl hastanelerine gelen 62 bin hastadan 11 bin 722'sinin astım rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.

Başhekim Dr. Fatih Akca, 7 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, dünyada 300 milyon kişinin astım hastası olduğunu, Türkiye'de ise yetişkin grupta her 12-13 kişiden birinin, çocuk yaş grubunda ise her 7-8 çocuktan birisinin astım tanısıyla karşılaştığını kaydetti. Zonguldak'ta da astım rahatsızlığının çok sık görüldüğünü belirten Dr. Akca, geçen yıl hastane bünyesindeki acil servis ve polikliniklere gelen her 6 hastadan 1'inin astım hastası olduğunu söyledi. Dr. Akca, şöyle konuştu:

"Hastane olarak astım ve solunum yetmezliği rahatsızlığı bulunan hastalara tam donanımlı olarak hizmet veriyoruz. Genel olarak kış ve bahar aylarının başladığı dönemlerde astım hastalarının başvurusu artıyor. Hava kirliliğinin yoğun olması, ayrıca bölgede alerjin çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle bu başvuru sıklığı belirttiğimiz dönemlerde artmıştır. Astımın tetikleyici faktörleri arasında sigara kullanımının önemli bir yeri var. Bu tür hastalarımızı, hastanemiz bünyesindeki Sigara Bırakma Polikliniği'ne yönlendirip tedaviye alıyoruz." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Astım Günü Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title