Haberler

BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi Ödüllere Ambargo Koydu

Güncelleme:

Bu yıl ikincisi düzenlenen Özel ve Üstün Yetenekliler 2. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışmasının Samsun'da gerçekleştirilen finallerinde Bursa'yı temsil eden BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi kupalara ambargo koydu.

Bursa'ya değişik alanlarda 5 kupayla dönen öğrenciler önemli bir başarıya imza attı.

Samsun'da gerçekleştirilen Özel ve Üstün Yetenekliler 2. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışmasında Önemli bir başarıya imza atan ve Bursa'ya 5 kupa ile dönen okul yönetimi ve öğrencileri, sevinçlerini makamında ziyaret ettikleri İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile paylaştı. Ziyarete Merkez Müdürü Erol Ertürk, Robot Takımı Koçu Fizik Öğretmeni Münir Ataman ve öğrencileri temsilen Mehmet Altuğ Karataş katıldı.

BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezinin idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutlayan Atilla Gülsar, "Fikir sahipliği BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi tarafından yapılan yarışmanın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Çocuklarımıza bilim ve teknolojinin sevdirilmesi amaçlanan yarışmada, öğrencilerin yeni teknolojilerle tanışması ve kullanması, üreticiliklerinin artırılması, zihinsel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor" dedi.

En önemli buluşların genç beyinler tarafından gerçekleştiğini vurgulayan Atilla Gülsar, "Gençlerin fikirlerinin, düşüncelerinin önlerine bir engel konulmadan hayata geçirilmesi bakımından bu tür uygulamaların önemli bir fırsat yaratacağını değerlendiriyorum. Çocuklarımızın, imkân ve gerekli destek verildiğinde çok önemli başarılara imza atacağına inanıyorum" dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Özel ve Üstün Yetenekliler 2. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışmasının finalinde 16 ilden 80 takım katıldı. Yarışmanın fikir sahipliğini de yapan BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi, çizgi izleyen robot kategorisinde birincilik, lego sumo kategorisinde ikincilik, baskı sumo robot kategorisinde bir ikincilik ve bir üçüncülük, basket atan robot kategorisinde üçüncülük elde etti. Gülsel Batır, Mehmet Altuğ Karataş, Sefa Duran ve Can Sevimsoy´dan oluşan BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi Robot Takımına Fizik öğretmeni Münir Ataman koçluk yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Atilla Gülsar Mehmet Altuğ Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title