Haberler

Broadway'in ünlü oyuncusu Chita Rivera hayatını kaybetti

Güncelleme:

Broadway'in ünlü oyuncularından ABD'li Chita Rivera, 91 yaşında hayatını kaybetti. Tony Ödülleri'ne layık görülen Rivera, 70 yıllık başarılı tiyatro kariyeriyle tanınıyordu.

Broadway'in ünlü oyuncularından ABD'li Chita Rivera, 91 yaşında hayatını kaybetti. Hayatının 70 yılını tiyatroya adayan oyuncu, sayısız projede yer aldı ve birçok ödüle layık görüldü.

BİRÇOK ÖDÜL ALMIŞTI

BBC'nin haberine göre, Rivera'nın kızı Lisa Mordente annesinin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Mordente, Broadway yıldızı ABD'li Rivera'nın hastalığı sebebiyle 91 yaşında New York'ta yaşamını yitirdiğini belirtti. Tony Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen ve yaklaşık 70 yıl süren başarılı tiyatro kariyeriyle tanınan Rivera, meslektaşları ve arkadaşları tarafından da anıldı. Tony Ödülleri, X sosyal medya platformundaki paylaşımında, sanatçının "Zarafeti, yeteneği ve tutkusuyla tiyatro dünyasında unutulmaz bir iz bırakan Broadway efsanesi" olduğunu dile getirdi. Oyuncu Jason Alexander, aynı platformdaki açıklamasında, Rivera'nın "Tanıdığı en harika meslektaşlarından biri" olduğunu dile getirerek "onu her zaman sevgiyle anacağını" kaydetti.

Sinema oyuncusu Mia Farrow da Rivera için "gerçek bir Broadway ikonu" ifadesini kullandı. "West Side Story"de Anita, "Bye Bye Birdie"de ise Rose karakterlerini canlandıran ünlü sanatçı, "The Rink" ve "Kiss of the Spider Woman" müzikalleriyle Tony Ödülleri'ne layık görülmüştü.

Broadway'in ünlü oyuncusu Chita Rivera hayatını kaybetti

Broadway'in ünlü oyuncusu Chita Rivera hayatını kaybetti

Broadway'in ünlü oyuncusu Chita Rivera hayatını kaybetti

Kaynak: AA / Güncel

Sanat Ünlüler Ölüm Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title