Haberler

Bremen'de Suruç'taki Kanlı Saldırı Protesto Edildi

Dha DIŞ HABER- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kanlı saldırı Almanya'nın Bremen kentinde protesto edildi.

Dha DIŞ HABER-

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kanlı saldırı Almanya'nın Bremen kentinde protesto edildi. Suruç'taki saldırı Almanya'da yaşayan Türkleri de şok etti. Saldırıdan hemen sonra bir araya gelen ve Bremen Meclis önünde toplanan Bremen Demokratik Kürt Toplumu Merkezi üyeleri saldırıyı kınayan açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda "İnsanlarımıza, Kürtlere ve Suruç'a yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının ardında kimler var bulunmasını istiyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz" denildi.

Barış istiyoruz

Bremen Demokratik Kürt Toplumu Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İşler Sözcüsü Kenan Koç, amaçlarının Suruç'taki hain saldırıyı kınamak ve kamuoyuna duyurmak olduğunu dile getirdi. Kürt hareketi olarak tek amaçlarının barış olduğunu belirten Koç, "Suruç'taki hain katliamı şiddetle kınıyoruz, hepimizin başı sağ olsun diyorum. Kürt hareketi olarak barış istiyoruz. Ancak her gün Kürtler katliamlarla karşı karşıya. Bu katliamı kimler yaptı, neden yaptı ve arkasında kimler var bulunmasını istiyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bremen meclisi önündeki protestodan görüntüler

-Kenan Koç'un açıklamaları - İnsanlarımıza

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Kenan Koç Almanya Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title