Haberler

Bozüyük'te koç katım töreni düzenlendi

Güncelleme:

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dodurga beldesinde koç katım töreni yapıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dodurga beldesinde koç katım töreni yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, koç katımının hayvan yavrularının, kışın soğuğa ve açlığa dayanıksız oluşlarından dolayı yavrulama zamanlarının denetim altına alınması amacıyla sürülerden ayrılan erkek hayvanların sürüye geri salındığı zaman olduğunu söyledi.

Türkiye'de koç katımının eylül-ekim aylarına rastladığını ve bir tür mevsimlik bayram niteliğinde yapıldığını belirten Kadiroğlu, "Koç katımı mevsimi yaklaşık 1,5 ay kadar sürer. Eski bir geleneğin tekrar canlandırılması adına koç-teke katımının belirli bir dönemde yapılması ve doğumlarında belirli bir dönemde gerçekleşmesini, kuzularımızın da aynı büyüklükte ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasına dikkat çekmek için bu organizasyonları önemli buluyorum." dedi.

Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk de Bozüyük ile Dodurga beldesinin hayvancılığın önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu ve geliştirmek için her türlü proje ve çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, törenin küçükbaş hayvancılığın belde adına ne kadar önemli bir gelir kalemi olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise Bozüyük ilçesinde 287 işletmede 36 bin 500 küçükbaş ve 6 bin 150 büyükbaş hayvan bulunduğunu dile getirdi.

İl Müdürlüğü aracılığıyla 2016-2021 yıllarında yüzde 50 hibe destekli olarak il genelinde 294 koç ve 18 teke dağıttıklarını aktaran Yoldaş, "Bundan sonra da üreticilerimize her zaman destek olacağımızı belirterek, koç katım mevsiminin üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim." ifadesini kullandı.

Program, Dodurga Belediyesi sporcularının tekvando gösterileri ile devam etti. Jürinin puanlaması ile ilk üçe giren koçların sahiplerine ödülleri ve sertifikaları verildi.

Koç katım törenine, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ve üreticiler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Fatih Kadiroğlu Bilecik Bozüyük Eylül Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title