Haberler

Bozüyük - Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bozüyük´Te Konuştu

'habur'a, Teröre Hayır Demek İçin Referanduma Hayır Diyeceğiz'

'HABUR'A, TERÖRE HAYIR DEMEK İÇİN REFERANDUMA HAYIR DİYECEĞİZ'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasaya değişikliği için yapılacak olan referandumda hayır diyeceklerini söyleyerek, "Habur'a ve teröre hayır demek için referandumda da hayır diyeceğiz" dedi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde MHP İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Habur hukukunu Türkiye'nin hukuku haline getirmek isteyen zihniyete karşı olduklarını söyledi. Vural şöyle konuştu. "Habur hukukunu Türkiye hukuku haline getirmek isteyen zihniyete karşı MHP olarak mücadelemiz sürmektedir. Bu anayasa değişikliğinin geçmemesi için, Habur'a hayır demek için, teröre hayır demek için, AKP'nin bu getirdiği anayasa değişikliğine referandumda hayır diyeceğiz. Biz 12 Eylül'e de hayır dedik. AKP'nin 12 Eylül'üne de hayır diyeceğiz. Dağa gitmeyi önleyeceğim diye yola çıkan AKP bugün askere göndermeyin noktasına Türkiye'yi getirecek ve onları cesaretlendirecek bir politika uygulamıştır. Başbakanın yardımcısı Ömer Çelik'in 2 Haziran 2010 günü parlamentoda yaptığı konuşmada Apo'nun askerleri askerlerimize saldırıyor diyecek kadar Türkiye'de iki tane askerin çarpışması olarak gösterirseniz bu adamlar böyle cesaretlenir. Devlet, devlet gibi olmalı. Gerçekten terörle mücadele edenlerin yanında olmak, terörle mücadele edilen değerlerin yanında olmak gerektirir. Bir taraftan bu milleti 36 etnik gruba böleceksin, bir taraftan resmi dil olan Türkçenin yanına başka dilleri de eklemek isteyeceksin, diğer taraftan da diyeceksin ki ben terörle mücadele ediyorum. Terörle mücadele edenlerin mücadele ettiği değerler vardır. Şehitliğe anlam kazandıran o değerlerdir. Değerler uğruna şahadet ediliyor. Ama başbakan, bu değeri yok ediyor. 2002 yılında terör örgütü sıfırlanmıştı. Terör örgütü dağda bile yerini bulamıyordu. Üssü de yoktu. İmralı'daki demeç bile veremiyordu. Bugün her hafta Türkiye'yi yönetiyor, yol haritası sunuyor. Kalkıp Bülent Arınç da bu adamın dediklerini dikkate alalım diye söyleyebiliyor. Türkiye'nin geldiği nokta işte bu."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural bir gazetecinin erken seçimle ilgili sorusuna ise, "Başbakan Erdoğan durumu iyi olursa, bir mağduriyet, bir kahramanlık gibi bir fırsatı kollarsa o zaman seçim yapar. Onu bekliyor artık. Başka kurtulacak şeyi yok" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title