Haberler

Bozkurt'ta yaralar sarılıyor: Yıkılan köprüler, yollar ve binalar yeniden inşa ediliyor

Güncelleme:

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde yıkılan köprüler, yollar ve birçok bina yeniden inşa ediliyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde yıkılan köprüler, yollar ve birçok bina yeniden inşa ediliyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketinin yaraları sarılıyor. Yıkılan köprüler, yollar ve birçok bina yeniden inşa ediliyor. Bölgede hayatın normale dönmesi için çalışmalar hızla sürüyor. Sağanak sebebiyle debisi yükselen Ezine Çayı'nda yıkılan köprülerin büyük bir bölümü tamamlanırken, istinat duvarlarının yapımı da devam ediyor. Bölgede kamu kurumlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşundan personel göre yapıyor. Sel sularının çekildiği ilçe merkezi ise dron ile görüntülendi.

"BURADAKİ ÇALIŞMALARDAN ÇOK MEMNUNUZ"

Tahrip olan ve yıkılan evlerin yeniden yapıldığını anlatan Abdurrahman Bayraktar (77), "Devletin bütün birimleri, bakanlarımız, valimiz, kaymakamlarımız hepsi burada. Allah hepsinden razı olsun. Gece gündüz çalışıyorlar. Birinci selde ağaçlar geldiydi. Esas tahribatı onlar yaptı. Şimdi pek kalmadı. Burada bir şey istediğimiz zaman yapılıyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Murat Kurum'dan Allah razı olsun. AFAD ekipleri geldi, birinci selde de gelmişti. Buradaki çalışmalardan çok memnunuz" dedi.

"HELİKOPTER İLE KURTARDILAR"

Devletin her türlü yardımı yaptığını belirten 63 yaşındaki Ayşe Bayraktar, "Devletimizden Allah razı olsun devletimizden. Her türlü yardımı yapıyor. Yaşlı annem yürüyemiyordu. Sel duvara kadar gelmişti tabi çıkamayınca selde kaldılar onları helikopter ile kurtardılar. İlk günden beri her türlü yardım yapıldı" diye konuştu.

Ayşe Akyüz ise "Korkumuzdan hemen yüksek yerlere çıktık. Korktuk yani halende korkuyorum. Anlatılmaz çok zor bir şeydi. Allah bir daha göstermesin. Yapılan çalışmalardan da memnunuz" ifadesini kullandı.

(Hasan Ay - Vedat Yunus İkizoğlu /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title