Haberler

Bozcaadalı Öğrencilerden Huzurevindeki Yaşlılara Yeni Yıl Tebriği

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nde öğrenciler, bir huzurevinde kalan yaşlılara kartpostal göndererek yeni yıl için iyi dileklerini sundu.

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nde öğrenciler, bir huzurevinde kalan yaşlılara kartpostal göndererek yeni yıl için iyi dileklerini sundu.

Bozcaada Mendirek Dergisi'nin organize ettiği etkinliğe anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Bozcaada'da okuyan öğrenciler, Ayvacık İlçesi'ndeki bir huzurevinde kalan yaşlılara yeni yıl tebriği gönderdi. Bozcaada Anaokulu, İstiklal İlköğretim ve Ortaokulu ile Gazi Lisesi'ndeki 100'ü aşkın öğrenci,öğretmenleriyle birlikte alkış alan bir projeye imza attı. Gazi Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Erdoğan'ın çektiği fotoğraflardan oluşan kartpostallara, içlerinden gelenleri yazan öğrenciler, Bozcaada Postanesi'ne verdi.

Projeye öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş ve Bozcaada İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydemir de katıldı. Projenin bir seferlik değil sürdürülebilir olması planlandı. Projeyi hazırlayan Bozcaada Mendirek Dergisi Editörü Mustafa Dermanlı şunları söyledi:

"Hayatta konuştuklarımız ve sözlerimiz uçuyor ama baki olan yazılı belgelerdir. Şu anda elimizde tuttuğunuz kartpostallar da tarihe tanıklık edecek birer belgedir. O yüzden kartpostalların, mektupların, dergiler yaşamımızda çok önemli bir yer tutuyor. Adanın en küçükleri, bir başka yerdeki büyüklerine kartpostal gönderiyor. Bu kartları alacak insanların manevi anlamda çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Belki de birkaç ay sonra onları ziyaret eder, akabinde de baharda onları adamıza davet edip burada gezdiririz. Buradaki öğrenci arkadaşlarımız da onlara mihmandarlık yapıp, sokakları, sahilleri gezdirip adamızı anlatırlar. Böyle de bir etkileşim yaratmış oluruz. Destek veren herkese teşekkür ederim."

KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR

Projeye yakın ilgi gösteren ve destekleyen Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş da "Çocukluğumuzda ailemize, arkadaşlarımıza, yakınlarımıza kartpostal ve mektup atardık. Bu güzel projeyi ortaya çıkartan Mustafa Dermanlı ve Ahmet Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Projeye katılan 100'ü aşkın öğrenci, daha sonra Bozcaada Postanesi önünde toplanıp, kartpostallarını kapıdaki nostaljik posta kutusuna attı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bozcaada Ayvacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title