Haberler

Boynuinceli Yörüklerinden Başkan Tollu'ya Ziyaret

Boynuinceli Yörükleri Derneği yönetimi, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Boynuinceli Yörükleri Derneği yönetimi, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Tollu, Yörük kültürünü yaşatmak için birçok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Başkan Tollu, Boynuinceli Yörükleri ile makamında bir araya geldi. Boynuinceli Yörükleri Dernek Başkanı Ömer Ata tarafından plaket takdiminde bulunulan Tollu'ya, Meclis Üyesi ve dernek yöneticisi Mustafa Akın da çiçek takdiminde bulundu. Ziyarette, Yörüklerden kültürleri hakkında bilgi alan Tollu, Yörük kültürünün Erdemli için büyük bir miras olduğunu, bu kültürü korumak ve yeni nesillere aktarmak adına birçok çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Her sene gerçekleştirdikleri Türkmen Şöleni ile bu mirası tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirten Tollu, "Yörük mirası Erdemlimiz ve tarihimiz açısından sahip olduğumuz değerli bir miras. Bizler bu mirası gelecek nesillere aktarmak adına her yıl Türkmen Şöleni programını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bağışladığı eşyalardan oluşan Yörük Müzesini ilçeye kazandırarak, gençleri bu kültürle buluşturduk. Bu değerleri yaşatmak adına çalışmalarımız devam edecek. Ziyaretlerinden dolayı da dernek başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Bu vesile ile de tüm vatandaşlarımızı, 5 Mayıs Pazar günü Erdemli Talat Göktepe Çamlığında gerçekleştireceğimiz şölenimize davet ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mükerrem Tollu Mustafa Akın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title