Haberler

Botanik Bahçesini Stüdyoya Çeviriyorlar

Gaziantep'te evlenen bazı çiftler, mutlu günlerinde stüdyo yerine botanik bahçesinde fotoğraf çektirmeyi tercih ediyor Fotoğrafçı Altun: "Çiftler dışarıda kendilerini daha rahat hissediyor"

ADEM YILMAZ/KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep'te evlenen bazı çiftler, düğün ve nişan fotoğraflarını çektirmek için botanik bahçesini stüdyo gibi kullanıyor.

Bahçe, düğün öncesinde damatlık ve gelinlikleriyle fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin ilgi odağı oluyor. Dokuz farklı temayla düzenlenen, 750 türden 30 bin bitkinin bulunduğu bahçeye gelen çiftler, mutlu günlerini çiçekler arasında güzel bir anıya dönüştürüyor.

Yeşilin tonlarını fon olarak kullanan çiftler, bazen çiçeklerin ortasında, bazen su yanında ya da bir fayton üzerinde objektiflerin karşısına geçiyor. Adeta açık hava stüdyosu olarak hizmet veren bahçe, özellikle hafta sonları yeni çiftlere ev sahipliği yapıyor. Alışılanın dışına çıkan çiftler, keyifli dakikalar geçirdikleri bahçede en doğal halleriyle fotoğraf karelerindeki yerlerini alıyor.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açık havada daha güzel pozlar aldıklarını belirtti.

Stüdyoda doğala yakın fotoğraf alabildiklerini anlatan Altun, "Çiftler dışarıda kendilerini daha rahat hissediyor. Ayrıca stüdyoda arkaya hangi fon olsun, ışığı nasıl ayarlayalım gibi düşünceler de bizi yoruyordu. Ne kadar uğraşsak da gerçek görüntüyü alamıyoruz. Bahçede ise en doğal pozları alıyoruz. Doğal ışıkla daha net fotoğraf kareleri yakalayabiliyoruz" dedi.

Fotoğraf çekimini eğlenceye dönüştürüyorlar

Fotoğraf çektirmek için botanik bahçesini tercih eden Mehmet Gündoğan ise  açık havada daha rahat ve çok sayıda poz verdiğini söyledi.

Eşiyle de bahçede tanıştığını dile getiren Altun, "O yüzden fotoğraflarımızı bu doğal ortamda çektirmek istedik. Türkiye'de böyle çok az yer var. Burası Gaziantep'in açık hava stüdyosu diyebilirim" diye konuştu.

Güldane Gündoğan da stüdyonun gergin havasından uzakta, insanlarla iç içe güzel fotoğraflar çektirdiklerini söyledi.

Fatih Sarraf ise fotoğraf çekimini açık alanda eğlenceli hale getirdiklerini belirtti. Melike Sarraf da açık havada hiç sıkılmadıklarını kaydederek, "Rengarenk bir ortamdayız. Çiftlerin burada fotoğraf çektirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü daha fazla poz olanağı var. Ayrıca açık havada olduğumuz için sıkılmıyoruz" şeklinde konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Gündoğan Mehmet Altun Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title