Haberler

Botan Çayı'nda Suya Kapılan Kişilerin Cesedi Bulundu

Güncelleme:

Siirt'teki baraj kapaklarının açılması sonucu Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Siirt'te, Alkumru Baraj Gölü'nün kapaklarının açılması sonucu Botan Vadisi'nde suya kapılan piknikçilerden 5'inin cesedi bulundu. Ekipler bölgede başka kayıp olup olmadığı araştırıyor.

Siirt'in Tillo ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Meydandere köyü mevkisinde piknik yaparken Alkumru baraj kapaklarının açılması sonucu Botan Çayı'nın sularına kapılan kişilerin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında Ahmet Dante, Fikret Dante, Osman Parlakdüşer, Seval Parlakdüşer ve Betül Parlakdüşer'in cesetlerine ulaşıldı.

Cesetler, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında daha önce de Senanur Parlaküşer'in cesedine de ulaşılmıştı.

LİMAK'TAN AÇIKLAMA: BARAJ KAPAKLARIN AÇMADIK

Limak Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada ise, Botan Çayı'ndaki su yükselmesine ilişkin, "Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Belediyesi Botan Çayı Meydandere Tillo Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Ş.Urfa VİRANŞEHİR:

Tüm Kürdistanlıların başı saolsuun. . . Viranşehir olarak yanınızdayız Siirt. . .

7
26
yanıtYanıtla
Siirtsiirt@siirti.net:

Senden baş sağlığı istemiyoruz. ölenler Türk vatandaşlardır. arap asıllıdırlar. Burası kürdistan da değil Türkiye Cumhuriyeti Siirt Şehridir. anladınmı!!!!! burada pkklılar kendilerine pay çıkararak devlet hastanesi önünde hemen protesto etmeye başladılar ölenler ise arap asıllı protestocular kürt nasıl bişey anlamadım hayır kürtlere lafım yok lafım provakasyon yapmak isteyen pkklılardır.

yanıt0
yanıt0
ottoman empirekanli_56@hotmail.com:

pkk lı olsa anlarım , bu heriften köpek kokusu geliyor köpek , bildiğin it yani

yanıt0
yanıt0
siirtlisiirt@siirtim.com:

senin ananında başı sağolsun

yanıt0
yanıt0
GERÇEK KARADENİZLİ:

Sorumsuzluk bu ikdidarın fitratında var, ne bekliyorsunuz ki

10
8
yanıtYanıtla
CCC:

Türkiyenin dogusundan babatısına güneyinden kuzeyine ne cok yuzme su meraklısı varmıs ya devlet yuzme kendini kurtarma dersleri versin bari deniz olmayan yerde bile bogulanlar oluyor

2
11
yanıtYanıtla
Bir İnsanabdulhamit_yesilsultan@hotmail.com:

Yüzme dersi versin iyi olur, sonuçta insan doğuştan yüzmeyi bilemez, asıl kötü durumda olanlar insan olup da yaradılışında mevcut olan insanlığı kullanamayanlar. ( Sözkonusu bir acı bir insanlık dramı var ortada, sen de gel CCC adıyla şovenistliğini sergile, rezil et kendini)

yanıt0
yanıt0
doğru söz:

giden babasının kesesinden gitti 2 ihtar bir tutanak çat başka ilde işe başlar kapanır gider türkiye şartları

10
2
yanıtYanıtla
ünyeli:

halka haber vermeden nasıl bu baraj kapagını acarsınız nıcın uyarmıyorsunuz vatandası sırket cezasını cekmelı buyuk bedel odemelıdır. . ALLAH rahmeteylesın kalanlarada sabır

11
1
yanıtYanıtla
m vatan:

devlet ve adaletin katledildigi bir ulkede yaşamaktayız bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti ortada hic bir sorumlu yok piknikciligin fıtratında var denilir

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title