Haberler

"Borsayı Değil Jandarmayı Bekledik"

Güncelleme:

Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı kararla ilgili iddiaları sert şekilde reddetti.

Balyoz davasında verdiği kararla Türkiye'nin gündemine oturan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Ömer Diken ilk kez konuştu.

İÇERİĞİNİ DEĞERLENDİRMEDİ, GEREKÇELİ KARARI HATIRLATTI

Kararın içeriğine ilişkin değerlendirme yapamayacağını belirten Diken, "Kararla ilgili konuşmamız doğru olmaz. Gerekçeli kararımızı mümkün olan en kısa sürede hazırlayacağız" dedi.

"BORSAYI DEĞİL JANDARMAYI BEKLEDİK"

Kararın, 17.00'den sonra açıklanması ile ilgili olarak 'borsanın kapanmasını bekledikleri' şeklindeki iddialar içinse Diken, "Ben 17.00'den önce hazırdım. Ancak Jandarma güvenlik önlemlerini tamamlayamamıştı. O nedenle kararın açıklanması 17.00'yi geçti" dedi.

"HAK MAHRUMİYETİ ZATEN UYGULANMIYOR"

Çok tepki çeken, sanıkların "babalık ve kocalık haklarından mahrumiyetine" ilişkin kararla ilgili olaraksa Diken, şunları söyledi:

"Bu, yasada olan bir şey. Biz yazmasak bile bu, İnfaz Savcılığı'nca uygulanacaktı. Zaten yeni Medeni Kanuna göre kocalık hakkının mahrumiyetinin uygulanma koşulları yok. Bu tür kararlarda bu madde zaten yazılıyor"

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Diken, perşembe günü açıklanması beklenen kararın cuma gününe kalması üzerine 'baskı gördüler' iddialarına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Kimse bana baskı uygulayamaz. Mümkün değil. Zaten müzakereler sırasında telefonum bile yanımda değildi, korumalardaydı. Tek tek sanıkları değerlendirdik. İlk gün (perşembe) yetiştiremedik. Saat geç olunca yorulduk. Yanlış karar vermemek adına da ertesi güne bıraktık. Yorgunluk, hatayı beraberinde getirdiği için böyle bir karar aldık"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Diken İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title