Haberler

BOLU Doğa harikası At Yaylası'na demir kapılı önlem

Güncelleme:

Doğa harikası At Yaylası'na demir kapılı önlemBOLU'da, vatandaşların sık sık ziyaret ettiği ve turizm açısından büyük önem taşıyan At Yaylası'nın korunması amacıyla Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından At Yaylası'na giriş yapılan 3 noktaya sadece yetkili kişiler tarafından açılabilen...

Doğa harikası At Yaylası'na demir kapılı önlem

BOLU'da, vatandaşların sık sık ziyaret ettiği ve turizm açısından büyük önem taşıyan At Yaylası'nın korunması amacıyla Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından At Yaylası'na giriş yapılan 3 noktaya sadece yetkili kişiler tarafından açılabilen 3 demir kapı konuldu.

Bolu'nun doğa harikalarından biri olan, yılkı atlarının doğal yaşam alanı olan At Yaylası'nın 3 giriş noktasına Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından demir kapı konuldu. Kapının konulmasına gerekçe olarak da bölgenin doğal yapısının korunması gösterildi. Yayla girişi, Tokad-i Hayrettin yolu, Gölet girişinin olduğu bölgelere konulan kapılar sadece müdürlük yetkilileri ve yangın söndürme ekipleri tarafından açılabilecek. Ayrıca yaylada her yıl düzenlenen yayla festivalleri de iptal edildi. Ağaççılar, Kürkçüler, Paşaköy, Civril, Kızılağıl, Kılıçarslan köylerinin yaylası olarak kullanılan At Yaylası sakinleri de durumdan memnun.

Yaylada yaşayan Turgut Yokuşoğlu, kapıların konulmasını olumlu karşıladığını belirterek, Çünkü buraya gelen piknikçiler bütün pisliklerini burada bırakıp gidiyor. Burası meradır. Hayvanların otladığı yerlerdir. O pislikleri hayvanlar yiyor. Ondan sonra da bazıları ölüyor. Bu kapılar çözüm olmaz. Girilecek başka yerler var. Bir şekilde girerler. Bisikletle, motosikletle, yürüyerek girer. Önerim güzel önlem alınması ve o önlemlerin takip edilmesi dedi.

Yaylada geleneksel hale gelen festivallerin kaldırılmasının hoş olmadığını aktaran Yokuşoğlu, Kaçak kesimler var onlar önlensin. Orman tahribatı var, onlar önlensin ve temizliği iyi olmalı. Festivaller yapılıyordu, kaldırıldı. Yıllardır gelen bir gelenek görenekti festivaller. Kaldırılması hoş olmadı ama maliyet çok yüksek, halk artık bunu kaldıramıyor diye konuştu.

Bir başka yayla sakini Murat Bilge de kararı olumlu olarak değerlendirdi. Bilge, yayla halkının neredeyse tamamının demir kapı konmasını olumlu karşıladığını belirterek, Bence çok doğru bir karar. Oraya giren araçların hem çöpleri, hem ateş yakmaları ve hem de doğayı tahrip etmeleri açısında çok doğru bir karar. Güzellik, yeşillik ve hayvancılığın yaşayabilmesi için çok doğru isabetli bir karar olmuştur. Daha önce dışarıdan gelen insanlar çöplerini orada bırakıyorlardı. Ben ve konuştuğumuz bazı insanlar da bu kararın olumlu olduğunu söylüyorlar. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bolu Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title