Haberler

Bolu'da, 'Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu'da düzenlenen 'Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı' başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu'da düzenlenen 'Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı' başladı.

Gazelle Otel'de yapılan çalıştayın açılışına Vali Aydın Baruş, Orman ve Su İşleri Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkanı Bahri Yılmaz, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, illerin arıcılar birliği başkanları, temsilcileri katıldı.

2 gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkanı Bahri Yılmaz, "Burada işleyeceğimiz konular tabiri yerinde ise inşallah arıcılık ve ormancılığın anayasası niteliğinde olacaktır" dedi. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise 205 çeşit iş yelpazesi ile hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu konulardan birisi de arıcılık. Bu çalıştayda arıcılarımız ile arıcılığı nasıl daha ileriye götürebilirizi konuşacağız. Biz orman köylümüzün emeğini gelire dönüştürmeye, gelirlerini daha da artırmaya çalışıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi de çalıştayın önemine dikkat çekerek, "Şu anda 238 bal ormanımız var ve bunların sayısını artırıp geliştireceğiz. Bu gelişme için akademisyenlerimiz ve arıcılarımızın fikirlerini önemsiyoruz. Hem arıcılığı geliştirme hem de arıdan elde edilen ürünlerin gelişimini sağlamak için çalışmaları burada yapacağız" diye konuştu.

'ARICILIK ALANINDA VERİMLİ FAALİYET YÜRÜTÜLEMİYOR'

Vali Aydın Baruş ise Bolu'nun zengin florası ve bitki örtüsü sebebiyle arıcılık konusunda ilerlemeye müsait bir potansiyeli olmasına rağmen gerek bal üretimi gerekse diğer yan ürünler bakımından yetersiz olduğunu söyledi. 410 işletmede 22 bin civarında arı kovanı bulunduğunu ifade eden Vali Baruş, şöyle dedi:

"Kovan başına bal üretim miktarımız 8-10 kilogram civarındadır. Bu da gösteriyor ki arıcılık alanında verimli bir faaliyet yürütülemiyor. Bunun ana sebepleri olarak; arıcılığın ek iş olarak yapılması ve temel geçim kaynağı olarak görülmemesi, genç yetiştiricilerin arıcılığa sıcak bakmaması, arıcılıkla daha çok emekli olmuş insanların iştigal etmesi, arıcılık desteklerinin özendirici yeterlilikte olmaması, üretici maliyetlerinin yüksek olması, eğitim eksikliği, gelişen teknolojilere ayak uyduramama, iklim koşullarının zorlu ve güneşli gün sayısının az olması, bal üretiminde çeşitliliğe gidilememesi, sadece çiçek balı üretiminin tercih edilmesi olarak sıralayabiliriz. Bu çerçevede Bolu gibi orman varlığı yoğun olan illerde orman ve arıcılık ilişkisinin planlı bir şekilde kurulması ve devam etmesi büyük önem kazanmaktadır." - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çiftçi Türkiye Aydın Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title