Haberler

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen protestolarla ilgili paylaşım yapılan bir Twitter hesabını yönettiği iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi Beyza Buldağ serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanması üzerine başlatılan protestolar hakkında bilgi paylaşan bir Twitter hesabını yönettiği ve Whatsapp grubu kurduğu iddiasıyla tutuklanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ ) öğrencisi Beyza Buldağ tahliye edildi.

"HOŞ GELDİN BEYZACIM"

Buldağ'ın avukatlarından Yelda Koçak Twitter üzerinden Buldağ'ın serbest kaldığını duyurarak, "Evet, evet doğru. Hoş geldin Beyzacım" dedi.

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

MUHAMMED ÜNAL DA SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Muhammed Ünal da serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara destek veren Muhammed Ünal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Muhammed Ünal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek (T.C.K. 214 Md. Kapsamında) tutuklanmıştı.

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

NE OLMUŞTU?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen eylemlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Twitter sosyal paylaşım sitesinde yapılan provakatif paylaşımlarla ilgili' çalışmalarda 'Boğaziçi Dayanışması, @boundayanisma' rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen (B.B.) isimli şahıs İzmir ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildikleri adli makamlarca (T.C.K. 214 Md. Kapsamında) tutuklanmışlardır" ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Twitter Rektör Haberler

500

Yorumlar (9)

Nöb. Rektör:

Her kim olursa olsun üniversiteleri 80 li yıllarda ki gibi karıştıramayacaksınız. Çabalarınız boşa çıkacak ! öğrenci kimliğine girmiş bir sürü kişinin maskesi elbet düşecektir !

21
24
yanıtYanıtla
Mhr:

Vatan haini isen bu vatanını seversen cezaevi

11
27
yanıtYanıtla
Genezinli:

Bunlar okuyup bizim geleceğimiz olacak. Çok yazık. Bunları okutan hocalarda yazıklar olsun.

9
8
yanıtYanıtla
Cahilgişler:

Keşke sen de zeki olsan da 500 puan alabilen çocukların olsa. Evet sen cahil olduğun için bunlar ülkemizin geleceği Allaha şükür.

yanıt2
yanıt2
Adamin biri:

Siz böyle hakkını arayan öğrencilere karşı nefret dolu olduğunuz için bunlar geleceğiniz olmayacak merak etme. Hepsi yurtdışına gidip kurtulacak sizden. Doğru düzgün vasıflı adam bulamayacaksınız 5-10 yıla.

yanıt0
yanıt2
CAHILGISLER:

Harika cevap tam kapak olmus. Eninde sonunda bilim kazanacak bu hep boyle, boyle olacak

yanıt0
yanıt0
Konuk:

Bunlara yazik cünkü sanati kirletiyorlar

2
3
yanıtYanıtla
Reis:

Yılanların başı kuçùkken ezilir

2
2
yanıtYanıtla
Vatansas:

Bunlar ogrenci kilikli terorist

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title