Haberler

Boğaziçi Gündem Birinci Yılını Kutladı

Güncelleme:

Bir yıl önce yayın hayatına başlayan Boğaziçi Gündem Gazetesi, düzenlediği etkinlikte yeni yaşını kutladı.

Beyoğlu Aynalıkavak Semt Konağı'nda gerçekleşen yemek programında; Boğaziçi Gündem haber kadrosunun ve köşe yazarlarının yanı sıra politikacılar, belediye başkanları ve iş adamları da bir araya geldi. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı yemekte Boğaziçi Gündem'in geride bıraktığı bir yıl konuşuldu.

Doğukan Gezer/Boğaziçi Gündem

26 Ocak Cumartesi akşamı düzenlenen etkinlikte Boğaziçi Gündem Gazetesi değerlendirildi. Geride bıraktığı bir yılda ne duruma geldiği, yerel medya açısından hangi konuda örnek olduğu ve gazetecilik açısından izlediği yol hakkında konuşmalar yapıldı. Haber ve köşe yazarlarının konuşmalarının ardından; AK Parti İstanbul Milletvekilliği görevini yürüten Ahmet Baha Öğütken, Ünal Kacır ve Osman Boyraz, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol ve TV 5 Genel Koordinatörü Mustafa Geçer söz aldı.

-AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken: "Boğaziçi Gündem yaptıklarımızı haberleştirerek sizlere servis ediyor"

Boğaziçi Gündem Kurucusu İlhan Çabukol ile gazetenin yayın hayatına başlamasından çok daha önce tanıştığını dile getiren Öğütken, "İlhan Çabukol, gazeteyi çıkarmadığı dönemlerde bile yaptığımız etkinleri yakından takip ediyordu. İşte o dönemde yaşadıklarımızın bu gazete için tecrübe olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Gazetenin hedef bölgesinin de oldukça önemli bir yer olduğunu söyleyen Öğütken, Boğaziçi Gündem'in uzun yıllar başarılı bir şekilde yayıncılık yapmasını temenni ettiğini belirtti. Sokak sokak gezerek yapılan yenilikleri anlattıklarını hatırlatan Öğütken, "Boğaziçi Gündem de yerel gazetecilik anlayışıyla bu etkinliklerimizi haberleştirerek sizlere servis ediyor" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz:"Boğaziçi Gündem'in yakın zamanda daha da büyüyeceğine inanıyorum"

Yerel medyanın çok önemli olduğunu ve dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Boyraz, Boğaziçi Gündem'in bu konuda örnek teşkil ettiğini belirtti. Gazetenin yakın zamanda önemli ve büyük adımlar attığının altını çizen Boyraz, "Gerçekten bugün geldiği noktayı çok olumlu görüyorum. Bu hızla yakın zamanda daha da büyüyeceğine inanıyorum" diyerek Boğaziçi Gündem'in yeni yaşını kutladı.

-AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır; "Boğaziçi Gündem'in her sayısını takip ediyorum"

Boğaziçi Gündem'in çok nezih ve pozitif yayıncılık anlayışıyla hareket ettiğini ifade eden Kacır, "Boğaziçi Gündem, kırmadan ve dökmeden eleştirilerde bulunarak yapıcı bir rol üstleniyor" diyerek bu konudaki hassasiyetini dile getirdi. Kacır, konuşmasını "Çok fazla kötü olayları anlatan haberlerle karşılaşıyoruz. Olumlu haber yapacak yerel basına ihtiyaç büyük. Boğaziçi Gündem de bu ihtiyacı büyük oranda karşılıyor" diyerek sonlandırdı.

-Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı; "Her sayfasında bir emek ve kalite var"

Boğaziçi Gündem Gazetesi, bir yıldır pozitif habercilik anlayışı ve ilkeli haber politikasıyla yerel medyaya ayrı bir kalite getirdi. Boğaziçi Gündem Gazetesi'ni yayın hayatına başladığı gündem itibaren yazılı ve görsel olarak takip ettiğini de belirten Yılancı, "Boğaziçi Gündem Gazetesi, bir yıldır pozitif habercilik anlayışı ve ilkeli haber politikasıyla yerel medyaya ayrı bir kalite getirdi. Hemşerilerimin başarıları beni oldukça mutlu ediyor. Böyle kaliteli,  içi dolu, okunulabilir bir gazeteyi çıkarmak ve okuyucuyla buluşturmak kolay iş değil. Her sayfasında bir emek ve kalite fark ediliyor. Ben, başta İlhan Çabukol olmak üzere, bütün Boğaziçi Gündem Gazetesi ekibini tebrik ediyorum. Bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum" dedi

-AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol: "Boğaziçi Gündem'i Beyoğlu'nda Haberin Merkezi Olarak Görüyorum"

Boğaziçi Gündem'in çok önemli roller üstlendiğinin altını çizen Dindarol, "Boğaziçi Gündem, insanın kendisini, çevresini gördüğü bir gazete. Haber konularında yer alan geniş yelpaze ile büyük kitlelere ulaşılabiliyor" dedi.

Boğaziçi Gündem'i kurulduğundan beri desteklediğini hatırlatan Dindarol, "Ben bu gazeteyi Beyoğlu'nda haberin merkezi olarak görüyorum. Her sabah ilk işim bogazicigundem.com'u ziyaret etmek oluyor. Yapılan haberi yakından takip ediyorum"

-Gazeteci-Yazar Fikri Akyüz; "Belediyelere şantaj, Boğaziçi Gündem'de yok"

Yerel basının olumsuzluklarından da bahseden Akyüz, şantaj metodundan bahsetti; "Genelde yerel gazeteler, şantaj metoduyla hareket eder. Bu harekette belediyelere şantaj uygular ve rant sağlamayı amaçlar. Ama Boğaziçi Gündem'de böyle bir durum kesinlikle görülmüyor."

-TV 5 kanalının Genel Koordinatörü Mustafa Geçer, 'Boğaziçi Gündem'in ortaya koyduğu iş, oldukça kaliteli'

Boğaziçi Gündem'in manipülasyondan uzak bir yayıncılık benimsediğini hatırlatan Geçer, "Yerel basını, Anadolu insanını olduğu gibi doğallıyla yansıtan kurumlar olarak görüyorum. Bu yüzden de Boğaziçi Gündem gazetenin üstelendiği rol ve sorumluluk oldukça güçlü. Tüm bu zorluklara rağmen ortaya çıkan iş ise oldukça sağlam ve kaliteli" diyerek Boğaziçi Gündem'e gelecek yıllarda başarılar dilediğini vurguladı.

Boğaziçi Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Şeyda Koç; "Boğaziçi Gündem, samimiyetle hazırlanan ve sunulan bir gazete"

Boğaziçi Gündem'in samimiyetle hazırlanan ve sunulan bir gazete olduğunu dile getiren Koç; "Bu samimiyeti yaygın basın kuruluşlarında bile göremiyoruz. Boğaziçi Gündem, yerel gazete olmasına rağmen bir yıllık kısa bir sürede bu başarıyı elde etti. İlk sene olmasına rağmen bu denli değerli insanları bir arada toplama başarısını özverili ve güvenli haber politikasından kaynaklanıyor. Ben de kendimi Boğaziçi ailesi mensubu olarak görüyor ve sizlere hoş geldiniz diyorum." ifadelerini kullandı.

-Boğaziçi Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Doç. Dr. Sinan Canan; "Pozitif habercilik anlayışının en büyük örneği Boğaziçi Gündem"

Yaygın basının olaylar karşısında halkı yanlış yönlendirdiğine dikkat çeken Doç. Dr. Canan, "Olmayan olaylar ile halk yönlendirildi. Bu yüzden basın, halkı yönlendirme aşamasında çok önemli bir role bürünüyor. Pozitif habercilik anlayışının en büyük örneği Boğaziçi Gündem" diyerek dijital çağın önemine de değindi. İçinde bulunduğumuz internet çağında bu tür platformlara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Doç. Dr. Canan, "Boğaziçi Gündem'in yayıncılık yapmaya dijital ortamda başlaması benim için çok önemli. İnternette yayıncılık yapınca yerel olma şansımız zaten olmuyor. Yurdumuzun birçok bölgesinden internet adresimize ziyarette bulunuluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rüstem Dindarol Osman Boyraz Ak Parti Beyoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title