Haberler

Bodrum Yaylalarını Karadenize Çevirdiler

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Karadeniz Kadırga Yayla Şenliğine katılan Karadenizliler 6 saat boyunca hiç durmadan horon teptiler.

Bodrum Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Pedasa Yaylası'nda Karadeniz şenliği düzenlendi. Şenliğe Bodrum’da yaşayan Karadenizliler büyük ilgi gösterdi. Aydın, Muğla, İzmir ve çevre illerden de gelen Karadenizlilerle beraber 600 metre rakımda bulunan pedasa yaylası Karadenizlilerle doldu taştı. Yağmurlu ve fırtınalı havaya aldırış etmeden horon tepen Karadenizliler metrelerce kuyruk oluştu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şenlikde Karadeniz’in ünlü yemekleri de tanıtılarak vatandaşlara ikram edildi. Saatlerce horon tepip eğlenen Karadenizli vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.

80’LİK NİNE HORONDA GENÇLERLE YARIŞTI

Sabah erken saatlerde başlayan ve akşama kadar devam eden Karadeniz şenliğinde Sait Uçar ise Karadeniz türküleri ile hemşerilerini coşturdu. 80 yaşındaki Emine Kul ise yarım saat boyunca hiç durmadan horon tepti. Karadeniz türküleri ile coşan Emine nine sahneye çıkarak türkü söyleyen Uçar ile birlikte coştu. Gençlere taş çıkartan seksenlik nine daha sonra horonun başına geçerek gençler ile yarıştı. 2. Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği'ne, Dernek Başkanı Avukat Atilla Kaan Komut, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, Ak Parti İlçe Başkanı Akif Demiröz, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Gümüşhane'ye bağlı Köse İlçe Belediye Başkanı Ak Parti'li Ferit Aygün’de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bodrum Aydın Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title