Haberler

Bodrum ve İzmir'deki Eş Zamanlı Operasyonla İlgili Dava

Bodrum Belediyesine ''İhaleye fesat karıştırmak ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında aralarında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da bulunduğu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bodrum Belediyesine "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuksuz yargılanan sanıkların yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 10 Mart 2014'e erteledi.

Kocadon, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, adalete olan inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini söyledi.

Davada tutuklu sanık bulunmadığını belirten Kocadon, "Süreç devam ediyor. Yargının büyüklüğüne inanıyoruz. Bugüne kadar yapılan incelemelerde iyiye doğru gidiyoruz. Bu işten aklanacağıma inanıyorum" dedi.

Mahkemenin konunun üzerinde titizlikle durması ve herkese söz hakkı vermesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kocadon, "Gerçekten insanların bireysel hak ve özgürlüklerine sahip çıkılması bizi mutlu ediyor. Beklentim, bu davadan beraaat etmek" diye konuştu.

Olay

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs'ta Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı olarak "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara tutuklanmıştı. Daha sonra tüm tutuklu sanıklar, yapılan duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title