Haberler

Bodrum Savarona İstanbul Yolunda

Fuhuş Skandalıyla Gündeme Gelen Atatürk'ün Yatı Savarona, Muğla'nın Fethiye İlçesi Göcek Beldesi'nden İstanbul'a Doğru Yola Çıkarıldı. İşadamı Kahraman Sadıkoğlu, Savarona'da Basın Toplantısı Düzenleyeceğini Açıkladı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nün yürüttüğü fuhuş operasyonu kapsamında, Göcek Limanı'na 1 mil açıkta alargada 2 gün bekletilen Savarona bugün akşam saatlerinde İstanbul'a doğru yola çıktı. İşadamı Kahraman Sadıkoğlu, İstanbul'a ulaşınca Savarona'da basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Savarona'nın Cumhurbaşkanlığı yatı olması için her zaman görüşmeye hazır olduğunu vurgulayan Sadıkoğlu şunları söyledi:

GEMİYE BİNENE KADIN GETİRECEK MİSİN DİYE SORABİLİR MİYİM?

"Ben baştan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile konuştum. Pazarlıklar yapıp el sıkıştık. Bakanlarla konuştum. Bu gemi Cumhurbaşkanlığı'na yakışır gelin bunu alın dedim. Ama hangi bakanla görüştüysem buna paramız yok dediler. Daha fazla para veren Rus işadamına vermek istemiyorum. Bu bizim Dolmabahçe Sarayı'nın önüne yakışır dedim. Ben büyük paralar harcayıp aynı Atatürk'ün kullandığı dönemlerde olduğu gibi yaptığım Savarona'dan tabii ki para kazanmak zorundayım. Ben bir işadamıyım. Gemiye binene yanında kim var, kadın getirecek misin diye sorabilir miyim? Lady Diana da geldiği zaman yanında sevgilisi vardı. Kaldıkları yerde kim soru sorabildi yanındaki sevgilinle mi kalacaksın diye. Savarona'ya Kazakistan Cumhurbaşkanı da bindi. Rusya'nın ileri gelenleri binip gezdi. Kim sordu yanında kim var diye? Tevfik Bey'in ikinci uçağı nereye gitse yanına bayan taşıyor. Bunu zaten yıllardan bu yana biliyorlar. Buradaki ahbapları da biliyor. Bu baskın neden otelde değil de özellikle Savarona'da gerçekleşti. Bunun altında yatanı arıyorum. Avukatlarımla görüşüyorum. Pazartesi veya Salı günü Savarona'da bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Savorana adını kullanan herkesle mahkemede hesaplaşacağız."

Savarona yatı bugün saat 18.30 sıralarında Bodrum'un Akyarlar köyü açıkları ile Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adası arasındaki uluslararası sulardan geçerek İstanbul'a doğru dümen kırdı. Kıyıdan yaklaşık 6 mil uzaklıkta seyreden Savarona'yı uzaktan gören bazı tatilciler cep telefonları ve fotoğraf makinaları ile yatın fotoğrafını çektikleri görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title