Haberler

Bodrum - Kaybettiği Nüfus Cüzdanı Kabusu Oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Oto Yıkamacılığı Yapan 37 Yaşındaki Bilal Akbaş'ın Hayatı, 5 Yıl Önce İstanbul'da Kaybettiği Nüfus Cüzdanı Yüzünden Kabusa Döndü. Evli ve 3 Çocuk Babası Akbaş, Kaybettiği Nüfus Cüzdanını Bulanların Adına Bankalardan Aldığı Çekler Nedeniyle 1 Yıl İçerisinde 2 Kez Cezaevine Girdi. Son Olarak, Ödeyemediği 14 Bin Tl'lik Çek Borcu Nedeniyle, Suçsuz Yere 140 Gün Hapis Cezasına Çarptırılarak Bir Kez Daha Cezaevine Gönderilen Talihsiz Adamın Gözü Yaşlı Eşi ve Yolunu Bekleyen Çocukları Adalete İsyan Etti.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde oto yıkamacılığı yapan 37 yaşındaki Bilal Akbaş'ın hayatı, 5 yıl önce İstanbul'da kaybettiği nüfus cüzdanı yüzünden kabusa döndü. Evli ve 3 çocuk babası Akbaş, kaybettiği nüfus cüzdanını bulanların adına bankalardan aldığı çekler nedeniyle 1 yıl içerisinde 2 kez cezaevine girdi. Son olarak, ödeyemediği 14 bin TL'lik çek borcu nedeniyle, suçsuz yere 140 gün hapis cezasına çarptırılarak bir kez daha cezaevine gönderilen talihsiz adamın gözü yaşlı eşi ve yolunu bekleyen çocukları adalete isyan etti.

Merzifonlu evli ve 3 çocuk babası oto yıkamacısı 37 yaşındaki Bilal Akbaş, 5 yıl önce İstanbul'da nüfus cüzdanını kaybetti. Gazeteye kayıp ilanı veren ve sonrasında nüfus müdürlüğüne başvurup yeni kimlik çıkarttıran Akbaş, 3 yıl önce İstanbul'dan Bodrum'a göç etti. Gümbet Mahallesi'ndeki bir oto yıkamacısında işe başlayan Akbaş'ın hayatı geçen yıl İstanbul'daki çeşitli mahkemelerden gelen tabligatlarla kabusa döndü. Akbaş'ın kaybettiği nüfus cüzdanını bulanların adına bankalardan çek aldığı ortaya çıktı. Geçen yılın mart ayında, ödenmeyen 10 bin TL'lik çek borcu nedeniyle hakkında tutuklama kararı verilen ve 100 gün hapis cezasına çarptırılan Bilal Akbaş, yaşananlara isyan etti. Talihsiz oto yıkayıcısı, suçsuz yere 45 gün cezaevinde kaldıktan sonra patronu Volkan Aktekin'in devreye girip hukuk mücadelesi başlatmasıyla serbest bırakıldı. Sözkonusu çeklerdeki imzaların ona ait olmadığı anlaşıldı. Ancak, Bilal Akbaş iki ay sonra bu kez 12 bin TL'lik bir çek nedeniyle 120 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yine suçsuz yere 37 gün cezaevinde kalan Akbaş, imzaların kendisine ait olmadığı anlaşılınca özgürlüğüne kavuştu. Akbaş, tam rahat bir nefes almışken önceki gün (salı) üçüncü şokla sarsıldı. İstanbul Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi, 14 bin TL tutarındaki çekin karşılığının ödenmediği gerekçesiyle Akbaş'ı 140 gün hapis cezasına çarptırdı. Bilal Akbaş, işyerine gelen ve kararı tebliğ eden polislerce, üçüncü kez suçsuz yere gözaltına alınıp Bodrum Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeme kararlarına tepki gösteren talihsiz oto yıkamacısının patronu Volkan Aktekin, ''Bir insan kimliğini kaybediyor. Sonra yasal olarak kayıp ilanlarını verip kimliğinin yenisini çıkarttırarak üzerine düşeni yapıyor. Ama kimliği bulanlar, onun adına bir bankadan çek alıp borçlandırıyor. Sonrasında da olan yine ona oluyor. Haklılığı ispat edilene kadar cezaevinde yattığı günler yanına kalıyor. Sahtekarlığı yapanlar elini kolunu sallayıp dolaşırken, hiçbir suçu günahı olmayan gariban bir işçi cezaevinde yatıyor. Böyle bir adalet olur mu' diye konuştu.

Üniversal Hospital Bodrum'da temizlik görevlisi olarak çalışan ve evini geçindiren Sevilay Akbaş (33) ise çocukları Ezgi (8), Doğan (11) ve Hatem (12) ile birlikte, üçüncü kez cezaevine giren eşinin yolunu gözlediklerini söyledi. Suçsuzluğu ispat edilene kadar eşinin her seferinde en az 40 gün cezaevinde tutulduğunu aktaran Sevilay Akbaş, ''Hayatımız kabusa döndü. Çocuklarım ağlamaktan derslerine çalışamıyor duruma geldi. Bir kez suçsuzluğu ispat edildikten sonra nasıl olur da her seferinde tutuklama kararı çıkar anlamış değiliz. Mahkemeler daha önceki verilen kararları görmüyor mu' dedi.

Muğla Barosu avukatlarında Cihan Çiçek de müvekkili Bilal Akbaş'ın haksız yere cezaevinde tutulduğu günleri dikkate alarak, devletin tüzel kişiliğine karşı, 50'şer bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

GÖRÜNTÜLÜ DÖKÜMÜ

------------------

-Bilal Akbaş'ın fotoğrafını elinde tutan eşi ve üç çocuğu evinde röp.çocuklar ağlarken

-Evin kapısında çocuklar ve eşi babalarını beklerken

-Akbaş'ın çalıştığı iş yeri otomobiller yıkanırken canlandırma

-Patronu Volkan Akgedik ile röp.

Haber: Yaşar ANTER -Kamera: Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title