Haberler

Bodrum'da Bayrak Krizi

Türkiye genelinde başlatılan "Anadolu'yu vermeyeceğiz' isimli 'Büyük Anadolu Yürüyüşü' öncesinde Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte Türk bayrağı krizi yaşandı.

Büyük Anadolu Yürüyüşü Komitesi tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Anadolu'yu vermeyeceğiz' isimli 'Büyük Anadolu Yürüyüşü' öncesinde Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte Türk bayrağı krizi yaşandı. Etkinliğin yapılacağı İskele Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla girmek isteyen gruba, tertip komitesi tarafından izin verilmedi. Tertip komitesi üyesi Filiz Dizdar, "Alınan karar gereğince, etkinlikte hiçbir siyasi ve dini içerikli pankart ya da bayrak taşınmayacak. Bu uygulama Türkiye genelinde yapıldı" dedi. Ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 30 kişilik grup, İskele Meydanı'na sokulmadı.

Büyük Anadolu Yürüyüşü Komitesi tarafından Türkiye genelinde başlantılan 'Büyük Anadolu Yürüyüşü öncesinde Muğla'nın Bodrum İlçesi İskele Meydanı'nda, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılanlardan bazıları 'Adaboğazı'nı elletmecez', 'Karaada'yı vermecez', 'Küdürü kütürtmecez', 'Denizi doldurtmicez', 'Sulak alanları vermecez' yazılı pankartlar taşıdı. "Yasalar korunmazsa halk koruyacak', 'Doğayı Anadolu'da Bodrum'da vermecez', 'Oylarımızı vermecez' ve 'Nükleer santral yaptırmıcez' sloganları attı. Etkinliğin yapılacağı İskele Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla girmek isteyen gruba, tertip komitesi tarafından izin verilmedi. Tertip komitesi üyesi Filiz Dizdar "Alınan karar gereğince, etkinlikte hiçbir siyasi ve dini içerikli pankart ya da bayrak taşınmayacak. Bu uygulama Türkiye genelinde yapıldı" dedi. Başka ülkelerden de bu etkinliğe katılanlar olduğunu belirtti. Ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 30 kişilik grup, İskele Meydanı'na sokulmadı.

İskele Meydanı'na sokulmayan grup arasında yer alan Yücel Süleymanoğlu "Buraya herhangi bir siyasi kimlikle gelmedik, siyaset yapmıyoruz. Bu vatanın bayrağını taşıyoruz, dalgalandırıyoruz. Bizden hiç kimse bu vatan toprakları üzerinde Türk bayrağımızı kaldırmamızı ve kapatmamızı isteyemez. Bayrak Kanunu'na göre de suç işleniyor. 'Anadolu'yu vermeyeceğiz' diye bağırıyorlar. Peki bu bayrak Anadolu'nun bayrağı değil mi? Bu nedenle arkadaşlarımla Türk bayrağı açamayacağımız ve hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu davranış nedeniyle etkinliği protesto edip ayrılıyoruz" diye konuştu.

Bodum'un son süngercisi 'Aksona Mehmet' lakaplı 68 yaşındaki Mehmet Baş boynunda süngerlerle katıldığı etkenlikte yaptığı konuşmada "Tarzan orman için ne demekse deniz dibi de benim için aynı anlama geliyor. Denizcilik, süngercilik, balıkçılık ölüyor, onlar seyrediyor. Yetti gari. İnşallah bu sesi Ankara duyar" dedi.

Bodrum Anadolu Korosu 'Koruyorum diye kandırma beni' isimli türküyü söyledi. Etkinliğe katılanlar Kerimoğlu ve Çökertme türküleri eşliğinde yöresel oyunları sergiledi.

Etkinliğe katılanlar daha sonra tertip komitesi üyesi Filiz Dizdar öncülüğünde Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Ankara'ya gidecek olan 15 kişilik grup buradan alkışlar arasında yolcu edildi. Filiz Dizdar, Türkiye genelinde başlanan "Anadolu'yu vermeyeceğiz' isimli 'Büyük Anadolu Yürüyüşü'nün amacını, "Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı'nın derhal geri çekilmesi, akarsularımızın satılmasına neden olan sayıları 4 bini bulan hidroelektrik santrallerinin ve barajların durdurulması, sayısı 40 bini bulan maden ruhsatlarının iptal edilmesi, nükleer enerji projelerinin durdurulması, 2B yasa tasarısının geri çekilmesini sağlamak" olarak açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title