Haberler

Bodrum Aşçılar Yarıştı

Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (based) Tarafından Bu Yıl 3'ncü Kez Düzenlenen 'yemek Yapma Yarışması'nda, İlk Gün, Aşçılar Birbirinden Lezzetli Yiyecekler Yaptı. Özellikle Görsellik ve Dekor Kategorisinde, Aşçıların Ekmek Hamurundan Yaparak Büyük Titizlikle Hazırladıkları Atatürk Portresi ile Türk Bayrağı Yoğun İlgi Gördü. Yarışmada 300 Çeşit Yiyecek Beğeniye Sunuldu.

BODRUM Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (BASED) tarafından bu yıl 3'ncü kez düzenlenen 'Yemek Yapma Yarışması'nda, ilk gün, aşçılar birbirinden lezzetli yiyecekler yaptı. Özellikle görsellik ve dekor kategorisinde, aşçıların ekmek hamurundan yaparak büyük titizlikle hazırladıkları Atatürk portresi ile Türk Bayrağı yoğun ilgi gördü. Yarışmada 300 çeşit yiyecek beğeniye sunuldu.

Bodrum Belediyesi Merkez Pazaryeri'nde düzenlenen ve Yunanistan'ın Rodos, Kos (İstanköy), Kalimnos adalarından gelen 30 Yunan aşçıyla Türkiye genelinden 250 aşçının katıldığı yarışmada ustalar 9 farklı kategoride hünerlerini sergiledi. Yarışmayı, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Türkiye Aşçılar Derneği Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Dünya Aşçılar Şefler Birliği Temsilcisi Slovakyalı Koklis Soreçkov, Bodrum Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (BASED) Başkanı Halil Uzun, Yunanistan Aşçılar Federasyonu Başkanı Emanuel Arsividais ve gıda mühendisleri de izledi.

Pasta dekoru kategorisinde en çok ilgiyi Armonia Otel'in aşçıları Hakan Terim (27) ile Hasan Şahin'in (28) 2 günde pasta hamurundan yaparak hazırladıkları Atatürk portresi gördü. Sebze dekorunda yine Armonia Otel'in aşçılarından Mustafa Gündüz'ün yaptığı yaşlı insan yüzünü andıran bal kabağı beğeni topladı.

Yarışmaya Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan katılan 24 yıllık aşçı 45 yaşındaki Sotiris Zaharias, Yunan mutfağına özgü yemekler yaptı. Jüri üyeleri birbirinden lezzetli yiyecekleri titizlikle inceledi. Görünümüne ve lezzetine göre not verdi.

Genç aşçı adaylarına tecrübe kazandırmak amacıyla düzenledikleri yarışmaya yurtdışından da ilgi olduğunu belirten Türkiye Aşçılar Derneği Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, ''Türk Mutfağını ve lezzetlerini yarışma sayesinde tanıtma fırsatı yakaladık. Yarışma boyunca aşçıların hazırladığı yaklaşık 300 çeşit yemek, 25 adet pasta dekoru ile 30 adet sebze dekoru kıyasıya yarıştı. Aşçılar hünerlerini sergiledi' dedi.

Yarışmanın yarın sonuçlanacağı ve dereceye giren aşçıların açıklanacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title