Haberler

Bitlisliler Karın Keyfini Çıkardı

Bitlis'te günlerdir etkili olan yağış ile birlikte çile çeken Bitlisliler, şimdi de karın keyfini çıkarıyor.

Bitlis'te günlerdir etkili olan yağış ile birlikte çile çeken Bitlisliler, şimdi de karın keyfini çıkarıyor. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı kentte güneşin kendini göstermesiyle birlikte vatandaşlar hafta sonu kayak merkezlerine akın etti. Kayak merkezine gidenler arasında bulunan Bitlis Belediye Başkanı AK Parti'li Fehmi Alaydın, "Günlerdir yağan karın bize getirdiği külfet, sıkıntılı kar temizleme süreci vesaire derken bugün de bu güneşli havada çocuklarımız, gençlerimiz karın keyfini çıkarıyorlar. Biz yöneticiler çok fazla kar yağmasın diye dua ederken, çocuklar da kar yağması için dua ettiler. Onların duaları kabul oldu" dedi.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve insanların evden çıkamadığı Bitlis'te kar etkisini azalttı. Günlerdir karın cefasını çeken vatandaşlar, güneşin kendini göstermesiyle birlikte kayak merkezlerine akın etti. Hafta sonu olması nedeniyle kayak merkezleri dolup taşarken, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da kayak merkezine gitti. Bitlislilerin artık karın keyfini çıkarmaya başladıklarını belirten Alaydın, kayakseverleri Bitlis'e davet etti.

'KAYAKSEVERLER BİTLİS'E GELSİN'

Fehmi Alaydın, Türkiye'nin en eski kayak merkezinin Bitlis'te olduğunu söyledi. Alaydın, "Günlerdir yağan karın bize getirdiği külfet, sıkıntılı kar temizleme süreci vesaire derken bugün de bu güneşli havada çocuklarımız, gençlerimiz böyle kayak yapıyorlar. Karın keyfini çıkarıyorlar. Biz yöneticiler çok fazla kar yağmasın diye dua ederken, çocuklar da kar yağması için dua ettiler. Onların duaları kabul oldu. Herkesi Bitlis'e kayağa bekliyoruz. Bu tesisimizin özelliği hiçbir yerde yok. Bir tarafta Nemrut Krater Gölü, diğer tarafta Van Gölü. Tabiatın bütün güzelliklerini burada görmek mümkündür. Nemrut ve Çiftkaya kayak tesisleri halkımıza hizmet veriyor. Türkiye'nin her tarafından kayakseverleri Bitlis'e davet ediyoruz" diye konuştu.

'ÖNEMLİ SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ'

Bitlis Kayak İl Temsilcisi Kenan Aşit ise kentte 7'den 70'e herkesin kayak sporu ile ilgilendiğini, önemli sporcular yetiştirdiklerini, son yıllarda kayaka yaşanan gerilemenin yeniden canlandırılacağını söyledi. Aşit, "Bu yıl yapılacak GAP Spor Oyunları'na 8 sporcu ile katılarak, yeniden milli takıma sporcu göndermeyi hedefliyoruz" dedi. Kayak yapan Bitlisli gençler ise karın çok yağmasından dolayı memnun olduklarını, havanın güneşli olması ve hafta sonu olması nedeniyle tesislere geldiklerini ve çok eğlendiklerini söyledi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fehmi Alaydın Ak Parti Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title