Haberler

Bitlis'te turizm 5 yıldızlı otellerle gelişecek

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, ''Turizm, sadece kişi başına gelirin, ihracatın ve yerel kalkınmanın değil, aynı zamanda şehirlerin sosyal, siyasi ve ekonomik olarak değişiminde de lider bir s...

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, ''Turizm, sadece kişi başına gelirin, ihracatın ve yerel kalkınmanın değil, aynı zamanda şehirlerin sosyal, siyasi ve ekonomik olarak değişiminde de lider bir sektördür" dedi.

Vali Yurdakul, Tatvan'da yapılan ve Bitlis'teki ilk 5 yıldızlı otel olma özelliği taşıyan Green Park Oteli inşaatında incelemelerde bulundu, otel sahibi Cemal Elmas'tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin değişim ve dönüşüm çalışmaları kapsamında, turizm sektörünün özellikle dönüştürücülüğüne çok önem verdiklerini söyledi.

Valilik olarak yürütükleri ''Jeopark ve Jeotermal'' projelerinin temelinde otel yatırımları olduğunu, bu kapsamda butik otel, pansiyon ve benzeri çalışmaların devam ettiğini bildiren Yurdakul, şöyle konuştu:

''Turizm, sadece kişi başına gelirin, ihracatın ve yerel kalkınmanın değil aynı zamanda şehirlerin sosyal, siyasi ve ekonomik olarak değişiminde de lider bir sektördür. Green Park otelimiz, özellikle jeopark projemizin kalbi olan Nemrut Kalderası'nda ilk 5 yıldızlı otel olma özelliği taşıyor. Otelimiz, bundan sonra jeopark merkezimizde yapılacak diğer 5 yıldızlı otellere örnek olacak. Oruçoğlu, bölgemizde 5 yıldızlı bir otel yapmak üzere prensip kararı aldı."

Yurdakul, jeotermal projesi kapsamında, Nemrut Kalderası çevresindeki birçok noktada sıcak su arayışının devam ettiğini anımsatarak, sıcak suya eriştikten sonra özellikle bölgede 5 yıldızlı otel yapmaları konusunda Anemon, Rixos, Güral, Eren, Limak ve Kiler gruplarıyla da görüşeceklerini aktardı.

Jeopark ve jeotermal projeleriyle 5 yılda kentte yapılması planlanan 5 yıldızlı 5 otelle 5 bin kişiye istihdam sağlama imkanına kavuşacaklarını kaydeden Yurdakul, şöyle devam etti.

''Özellikle bölgemizdeki işsizlik oranlarının yüksekliği dikkate alındığında, turizm sektörünün Tatvan'daki göl kenarında istihdamda ve sosyal barışa ne kadar katkısının olduğunu birlikte göreceğiz. İşletme sahibini ve özellikle buraya Green Park isminin verilmesi gayretinde bulunan Green Park Oteller sahibi Adil Üstündağ'a teşekkür ediyorum. Bu otelin yöre halkına, bölge ve ülkemiz turizmine katkı sağlar hale getirilmesi için gerekli çalışmaların bir an önce tamamlanmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Yurdakul Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title