Haberler

Bitlis'te Kent İçi Taşımacılık İhalesine Yine Giren Olmadı

Bitlis Belediyesi tarafından yapılan şehiriçi taşımacılık ihalesi, katılım olmadığı için 3'üncü kez iptal edildi.

Bitlis Belediyesi tarafından yapılan şehiriçi taşımacılık ihalesi, katılım olmadığı için 3'üncü kez iptal edildi. Bitlis Belediye Başkanı AK Parti'li Fehmi Alaydın, "Talipli olmadığı için ihalemiz iptal edilmiştir. Bundan sonra yeni ihale yapılmayacak. Taşımacılık hizmetini de belediye olarak üstleneceğiz" dedi.

Bitlis'te 26 Ocak'ta sözleşmeleri sona erecek olan şehiriçi taşımacılık hizmetleri için belediye tarafından açılan ihaleye kimse girmedi. Saat 10.00'da başlayan ihale öncesinde belediye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Komisyonun hazır bulunduğu salona kimse gelmediği için ihale iptal edildi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ihale sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte ihale yapılmayacağını, belediyenin 6 yıl önce bıraktığı taşımacılık hizmetini yeniden yapacağını açıkladı. Alaydın, şöyle dedi:

"Bugün 50 adet toplu taşıma aracı ihalesi yaptık. Bu ihale ile ilgili olarak bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Vatandaşlarımıza bir sözümüz vardı. Midibüs getirecektik. Belli ki, bu şartlar içerisinde bu işi yapabilecek kimseler çıkmadı. Bu şartları üstelenecek bir kooperatif çıkmadı. Bundan sonra ihaleye çıkmayacağız. Biz 3 defa ihaleye çıkmamıza rağmen kimse girmedi. Yarın meclis toplantımızda gündemimize alacağız. 25 adet midibüs kiralama yoluna gideceğiz. 26 Ocak'ta sona sözleşmeleri sona erecek olan mevcut kooperatifin görevini 27 Ocak günü belediye olarak devralacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışma başlatacağız. Bu bir süreç olarak başlayacak. Belediye olarak borçlanma ile kiralama yoluna gideceğiz. İlk etapta kiralama metodu ile devam edip, kısa süre sonra da özelleştirme yaparak kamu hizmetinin devamını sağlayacağız. Bitlis halkı yeni sistemle daha rahat yolculuk yapacaktır."

Başkan Alaydın, ilk uygulamayla birlikte kısa süreli sıkıntılar yaşanabileceğine de değinerek, "Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık ve hoşgörü bekliyoruz. Belediye olarak en son 6 yıl önce taşımacılık hizmetinden elimizi çekmiştik. Görünen o ki bu işi yapan mevcut kooperatif belediyeyi belli bir kalıba sokmaya çalışıyor. Bizler idareyiz. İdarenin zafiyet vermesine müsaade etmeyiz. Bu konuda net tavrımız bellidir. Bu arkadaşlarımızın işler bu şartlarda işlerine gelmiyorsa, biz de kendi sistemimizi halkın rahat edeceği şekilde kuracağız" diye konuştu.

Başkan Alaydın, yapacakları taşımacılık hizmetini uzun vadeli yapmak istediklerini belirterek, "Sistemimizi oturtuncaya kadar zorluklar yaşayacağız. Ancak imkansız değildir. Bizler belediye olarak gerekirse halkımızı 15- 20 gün bedava taşıyacağız. Halkımızın sisteme alıştırılması aşamasında böyle bir uygulamayı da hayata geçirmek çalışıyoruz" dedi.

Bitlis'te 10 yıllığına yapılacak olan ihaleye minibüs kooperatiflerinin belediyenin istediği toplam 9 milyon lirayı çok bularak girmedikleri belirtildi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fehmi Alaydın Ak Parti Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title